Η Yoko Ono αναγνωρίζει το χιούμορ των Simpsons

yoko-ono
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Τι σημαίνει «ένα μόνο δαμάσκηνο, να πλέει μέσα σε άρωμα, σερβιρισμένο σε ανδρικό καπέλο»;

H Yoko Ono τίμησε ένα αστείο που της έκαναν οι δημιουργοί των "Simpsons" σε ένα επεισόδιο της σειράς από το μακρινό 1993, στην νέα της έκθεση στο Μουσείο Τέχνης Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

Συγκεκριμένα στο επεισόδιο “Homer's Barbershop Quartet” της πέμπτης σεζόν ο φίλος του Homer, ο Barney, τα φτιάχνει με μια γιαπωνέζα καλλιτέχνη, η οποία είναι ξεκάθαρα βασισμένη στην Yoko Ono. Όταν το ζευγάρι επισκέπτεται το μπαρ του Moe, η κοπέλα του Barney παραγγέλνει «ένα μόνο δαμάσκηνο, να πλέει μέσα σε άρωμα, σερβιρισμένο σε ανδρικό καπέλο». Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλοκή του επεισοδίου είναι βασισμένη στην ιστορία των Beatles.

icenews.is
icenews.is

Όπως αναφέρει ο χρήστης του Twitter @thefutureheart, ένα από τα έργα – το “A single plum, floating in perfume, served in a man's hat” – στην έκθεση της Yoko Ono απεικονίζει αυτό ακριβώς το ποτό. Το έργο δημιουργήθηκε από τον Ισλανδό καλλιτέχνη Ragnar Kjartansson για την έκθεση “Yoko Ono: One More Story” την οποία και επιμελήθηκε η ίδια η Ono. Από ό,τι φαίνεται, μάλλον είχε την αίσθηση του χιούμορ. Η συγκεκριμένη έκθεση θα συνεχίσει μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

Στις 11 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσουν επενακδόσεις τριών κλασσικών δίσκων της Yoko Ono, στους οποίους συμμετείχε ο σύζυγος της John Lennon. Στις επανεκδόσεις θα συμπεριλαμβάνονται bonus τραγούδια, με την Yoko Ono - η οποία τιμήθηκε με το Inspiration Award στα NME Awards που έγιναν τον Φεβρουάριο - να σκοπεύει να επανεκδόσει κι άλλους δίσκους.