Αστικές περιπλανήσεις στους σταθμούς του Μετρό με τις φωτογραφίες ενός αρχιτέκτονα

kostas-pittas11
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Μια έκθεση φωτογραφίας, στο πλαίσιο του Metrostages, ξεκινά σε λίγες μέρες και γεμίζει τους σταθμούς του δικού μας Μετρό με αστικές εικόνες που, αν και ωραίες, δεν ωραιοποιούν.

Ο Kώστας Πήττας, ένας αρχιτέκτονας που του αρέσει να φτιάχνει εικόνες, παρουσιάζει την πρώτη ατομική του έκθεση φωτογραφίας στην Αθήνα με τίτλο ''από σταθμού εις σταθμόν - ΑΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ'', μία φωτογραφική περιπλάνηση σε σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στην Αθήνα, στη Βοστώνη και την Ουάσιγκτον. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Metrostages «Νέοι καλλιτέχνες στο Μετρό». 

Το πρόγραμμα Metrostages «Νέοι καλλιτέχνες στο Μετρό»

Πρόκειται για μια ενέργεια που πραγματοποιούν οι Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Μετρό, Τραμ) ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα του μετρό του Λονδίνου, της Ν. Υόρκης και άλλων πόλεων του κόσμου.

Στόχος του προγράμματος είναι, αφενός να δώσει τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες (μουσικούς, ζωγράφους, χορευτές, φωτογράφους κ.ά.) να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αφετέρου να ξαφνιάσει ευχάριστα τους επιβάτες που επιλέγουν για τη μετακίνησή τους τα μέσα σταθερής τροχιάς. Το metrostages πραγματοποιείται από τον Μάρτιο του 2016, ευελπιστώντας να αποτελέσει ένα θεσμό που θα προσφέρει στον πολιτισμό και στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Metrostages. 

Info
10 Νοεμβρίου – 12 Νοεμβρίου
10 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. μέχρι 12 Νοεμβρίου στις 11:59 μ.μ.
Σταθμός Μετρό Ακρόπολη
Μαρκυγιάννη 11, Αθήνα