«The Room»: Φωτογραφίζοντας τον άνθρωπο μέσα σε «τρεις τοίχους»

left2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η νέα έκθεση του Left ονομάζεται «The Room» διότι, όπως ο ίδιος εξηγεί, «κάθε εικόνα αιχμαλωτίζεται μέσα σε τρεις τοίχους».

Επιθυμία και στόχος του Λευτέρη Παπάζογλου (Left) είναι η φωτογραφία του να μην περνά «επιδερμικά» στον θεατή αλλά να είναι αιτία ενός γνήσιου προβληματισμού πάνω στο ερέθισμα, που εκλαμβάνει από αυτήν, ελεύθερα και απροκατάληπτα. Αιτία άλλωστε της εξέλιξής του ως φωτογράφου είναι η ανάγκη του να εκφράζει τις ανησυχίες του μέσα από τις επιλογές των εικόνων, φυσικών ή σκηνοθετημένων από τον ίδιο, και κυρίως με θέματα που αφορούν την σχέση του χρόνου με την ανθρώπινη διάσταση.

Ο ίδιος για το έργο του, τόσο γενικά όσο και για την συγκεκριμένη ενότητα αναφέρει: «Πιστεύω πως σε κάθε έναν από εμάς υπάρχει ένας άλλος εαυτός, ο οποίος είναι αθέατος με γυμνό μάτι. Εξ’ αλλου αυτός είναι και ο λόγος που τις  περισσότερες φορές χρησιμοποιώ τον άνθρωπο ως κεντρικό θέμα. Δουλεύω  πολύ με τον χρόνο, οι εκθέσεις μου ''χρονομετρούνται'' πολλές φορές σε λεπτά ή δευτερόλεπτα. Αλλά οι μεγάλες εκθέσεις μού επιτρέπουν να συλλάβω την αληθινή στιγμή -και κυρίως οι διπλές εκθέσεις, δηλαδή εγκατάσταση και φωτογραφία, μου δίνουν τον πιο αποδοτικό τρόπο δημιουργίας. Εργάζομαι πολύ με γεωμετρικά σχήματα και αυτό γιατί πιστεύω, ότι ο καθένας έχει το δικό του σχήμα. Συνειδητοποιώ πως οι άνθρωποι ζουν μέσα στα δικά τους μικρά σχήματα, δίχως να μπορούν να δραπετεύσουν, αφού όλη τους η ζωή είναι μέσα σε αυτά. Προφανώς επηρεασμένος από τον κυβισμό και άλλους καλλιτέχνες, πιστεύω όμως πως δημιουργώ έναν μοναδικό κόσμο... τον δικό μου».

Info
Διάρκεια Έκθεσης : 4-26 Νοεμβρίου 2016
Ημέρες και ώρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00  έως 16:00 ή κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης.

Artower Agora
Αρμόδιου 10, Αθήνα 105 52
T: 210 32 46 100