Πέντε λόγοι για να μη χάσετε το live των Moderat στην Αθήνα

moderat-1 Photo: Birgit Kaulfuss

Οι Moderat αποτελούν το project των Modeselektor (Gernot Gronsert, Sebastian Szary) και Αpparat (Sascha Ring), δύο εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων της σκηνής του Bερολίνου την τελευταία δεκαπενταετία.

ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το τρίο από το Βερολίνο αναμένεται να δώσει ένα από τα πιο δυνατά live της χρονιάς, μια εμπειρία που θα θυμόμαστε για χρόνια. Εξηγούμε το γιατί:

1. Γιατί το 2009 οι αναγνώστες της σελίδας Resident Advisor τούς εξέλεξαν ως το Νούμερο 1 Live Act της Χρονιάς. Και αυτός ο τίτλος φαίνεται πως δεν θα φθαρεί άμεσα, μιας και συνεχώς ανανεώνουν τις ζωντανές τους εμφανίσεις με πρωτοποριακή χρήση video art και light installations, ενισχύοντας τον γνώριμο ηλεκτρισμό της μουσικής τους.

Στιγμιότυπο από το οπτικοακουστικό show των Moderat στο Primavera Sound Festival 2016, στη Βαρκελώνη

2. Γιατί οι Gernot Gronsert, Sebastian Szary (Modeselektor) και Sascha Ring (Apparat), αποτελούν ένα super group, απαρτισμένο από εξαιρετικούς μουσικούς που, εκτός της οπτικής τους δύναμης, φτιάχνουν καταπληκτικές συνθέσεις και συγκαταλέγονται στα “top electronic acts” παγκοσμίως. Οπότε μιλάμε για μια εμπειρία ήχου και εικόνας που μαγνητίζει. Αρκεί να δείτε μερικά video τους στο διαδίκτυο για να καταλάβετε.

3. Γιατί θα δείτε μια μπάντα «τώρα που συμβαίνει» και όχι μετά από χρόνια, όταν η αίγλη τους θα έχει ξεφτίσει. Οι Moderat κατάφεραν με τον ήχο τους να φέρουν την ανανέωση στην ήδη πανίσχυση club σκηνή της γερμανικής Μητρόπολης.

Birgit_Kaulfuss_Live

4. Γιατί ενδιαφέρον για αυτούς έχει εκδηλώσει και ο μέγας Thom Yorke , όταν μαζί με τους Modeselektor έφτιαξαν το "Hello, Mom!" Ο frontman των Radiohead θα κάνει και φωνητικά στο "The White Flash", το οποίο περιέχεται στο δεύτερο δίσκο τους, "Happy Birthday".

5. Γιατί στo φετινό τους album "Moderat III", το οποίο θα παρουσιάσουν στην Αθήνα στις 12 Νοεμβρίου, το τρίο δημιουργεί πλέον μακριά από κάθε επιρροή, συνθέτοντας πρωτότυπα ηχοτοπία, φτιάχνοντας ένα album που διεγείρει εγκέφαλο και σώμα, δουλειά που τους φέρνει να κινούνται σε μία underground ηλεκτρονική ατμόσφαιρα που αναζητά μόνιμα τα όρια της pop.

Facebook
Ιnfo
Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Gazi Music Hall
Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00