Οι Metallica μιλούν για τον χαμό του «καπετάνιου» Lemmy

lemmy
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

«Όσο ζούσε, υπήρχε η αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά», ανέφερε ο James Hetfield.

Ο θάνατος του Lemmy Kilmister, τραγουδιστή και μπασίστα των Motorhead, ήταν κάτι που «αναστάτωσε ιδιαίτερα» τους Metallica, δήλωσε πρόσφατα ο James Hetfield σε συνέντευξη του στο Kerrang. Ο αρχηγός των Metallica αποκάλυψε ότι στο μυαλό του ο Lemmy ήταν ένας «αγαλμάτινος άνθρωπος, ο οποίος ήταν αθάνατος» και όταν πέθανε φοβήθηκε.

Στον τελευταίο τους δίσκο, “Hardwired…To Self Destruct”, οι Metallica απέτισαν ένα φόρο τιμής στον Lemmy με το “Murder One”. Ο Hetfield δήλωσε στο Kerrang ότι, εκτός από «καπετάνιος» και «νονός», ο Lemmy ήταν και ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκαν οι Metallica. «Όσο ζούσε, υπήρχε η αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά», ανέφερε ο κιθαρίστας και τραγουδιστής.

«Ο θάνατος πάντα βάζει τα πράγματα σε μια σειρά, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο. Θεέ μου, τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν φύγει, τεράστιες προσωπικότητες της μουσικής. Αλλά σχεδόν έκανε και το αντίθετο. Μας έκανε να θέλουμε πραγματικά να ζήσουμε και να χαρούμε ό,τι έχουμε και να απολαύσουμε κάθε κραυγή από τους οπαδούς μας, κάθε σταγόνα ιδρώτα που φεύγει από πάνω μας. Όλα τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για τα τελευταία 35 χρόνια του το κάνουμε, μας κάνει να αισθανόμαστε εξαιρετικά ευλογημένοι που συνεχίζουμε να το κάνουμε», δήλωσε ο Hetfield.