Τα κρυμμένα μυστικά στο "Blackstar" του Bowie

bowie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο σχεδιαστής του εξώφυλλου σχολιάζει τα κρυφά νοήματα στο αποχαιρετιστήριο δώρο του Ziggy Stardust.

Πρόσφατα, φανς του David Bowie ανακάλυψαν πως το εξώφυλλο της έκδοσης βινυλίου του τελευταίου δίσκου του, "Blackstar", εμφανίζει έναν γαλαξία από αστέρια, εάν εκτεθεί στον ήλιο. Σύμφωνα όμως με τον σχεδιαστή του εξώφυλλου, Jonathan Barnbook, υπάρχουν κι άλλα κρυμμένα μυστικά.

Imgur

Με λίγη έκθεση στον ήλιο εμφανίζεται ένας γαλαξίας στο εξώφυλλο του "Blackstar". Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του υπάρχουν ακόμα πολλά μυστικά.

«Υπάρχει ένας αριθμός αστεριών στον δίσκο, δεν είναι μόνο τα πέντε που βρίσκονται μπροστά και συμβολίζουν διάφορα πράγματα στη ζωή», δήλωσε στο BBC 6 Music ο καλλιτέχνης και επί χρόνια συνεργάτης του Bowie. «Για παράδειγμα, υπάρχει η ροζέτα που μοιάζει με εισιτήριο. Αυτό είναι ακόμα ένα εμπορικό προϊόν, το οποίο πρέπει να αγοράσεις. Υπάρχει το αστέρι καθοδήγησης το οποίο συμβολίζει την ιδέα του ατόμου που ακολουθείς στη ζωή, την ιδέα ότι η μουσική σού δίνει κάτι πνευματικό».

«Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα τα οποία δεν βρίσκονται εξολοκλήρου στην επιφάνεια, αλλά ελπίζω ότι ο κόσμος θα τα δει κάποτε – όχι απαραίτητα αμέσως», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Barnbook.

Στην ερώτηση για το εάν η μεταμόρφωση του εξώφυλλου μετά από έκθεση στον ήλιο έγινε συνειδητά, ο καλλιτέχνης ήταν αινιγματικός: «Δεν θέλω να πω ναι ή όχι σε αυτό, γιατί ουσιαστικά υπάρχουν και μερικά άλλα πράγματα. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να το κρατάμε ανοιχτό. Υπάρχει ένα μεγάλο πράγμα, το οποίο ο κόσμος δεν έχει ανακαλύψει ακόμα. Ας πούμε ότι άμα ο κόσμος το βρει, το βρήκε».