Ο Michael Stipe των REM δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στην μουσική

michael-stipe
ΤΡΙΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο πρώην τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος αποκάλυψε πως αισθάνεται έτοιμος για μια επιστροφή στον χώρο που τον καταξίωσε.

Μετά τη διάλυση των REM το 2011, o Michael Stipe έχει κρατήσει σχετικά χαμηλό προφίλ, αλλά πρόσφατα συμμετείχε σε δυο tribute συναυλίες για τον David Bowie στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τους New York Times, αυτές οι ζωντανές εμφανίσεις τον βοήθησαν να αντιληφθεί πόσο του λείπει ο κόσμος της μουσικής.

«Δεν είμαι έτοιμος να μπω εντελώς στο pop καλλιτεχνικό στερέωμα ξανά ως 56άχρονος», δήλωσε την εφημερίδα, συμπληρώνοντας πως θέλει, ωστόσο, να δουλέψει ξανά στη μουσική Στο δημοσίευμα τους, οι New York Times αναφέρουν ότι ο Stipe έχει αναλάβει την παραγωγή του “SIR”, του νέου δίσκου του electroclash σχήματος Fischerspooner. Παράλληλα, προωθεί την νέα επετειακή έκδοση του “Out Of Time” των REM, η οποία θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Η deluxe έκδοση για τα 25 χρόνια του άλμπουμ αποτελείται από τέσσερις δίσκους, στους οποίος συμπεριλαμβάνεται μια ζωντανή ηχογράφηση στο Mountain Stage από το 1991. Το συνοδευτικό Blu-Ray έχει το “Out Of Time” σε hi-resolution audio και 5.1 Surround Sound, καθώς και όλα τα βιντεοκλίπ και υλικό από το στούντιο και συναυλίες της εποχής. Αυτός ο δίσκος έχει τις μεγάλες επιτυχίες των REM, τα “Loosing My Religion” και “Shiny Happy People” που τους έκαναν παγκοσμίως γνωστούς.

Πρόσφατα επανεκδόθηκαν σε βινύλιο τρεις από τους πιο παλιούς δίσκους των REM: το “Lifes Rich Pageant” του 1986, το “Dead Letter Office” του 1987 και το “Eponymous” του 1988. Το “Lifes Rich Pageant” ήταν ο πρώτος χρυσός δίσκος των REM, με την αντίστοιχη επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια να έχει γίνει το 2011.