«Αιχμαλωτίζοντας το φως: Φυτικός και υδάτινος κόσμος» στο Γιαπί

to-giapi1
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η ΑΚΤ-ΕΙΝ παρουσιάζει την έκθεση γλυπτικής – ζωγραφικής των Βαγγέλη Πολύζου και Νικόλαου Χατζή στο χώρο εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ».

Στο έργο των δύο καλλιτεχνών, ο φυτικός και υδάτινος κόσμος απορροφά το φως για να το μετουσιώσει σε χρώματα και φόρμες που γοητεύουν και παρηγορούν το βλέμμα. Δεν πρόκειται για απλή αναπαράσταση της φύσης αλλά επιχειρείται, μέσω αφαίρεσης, να αναδειχθεί η μορφοποιητική δύναμη που τη διέπει.

Ο Βαγγέλης Πολύζος
Γεννήθηκε στον Τσόπελα Πραμάντων Ιωαννίνων. Στα δεκατρία του ακολουθεί τα τελευταία συνάφια των πετράδων μαστόρων στα χωριά της Θεσσαλίας. Στα εικοσιοκτώ του εγκαταλείπει την οικοδομή και αναζητεί την προσωπική του έκφραση στο κόσμημα και τη γλυπτική. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου. Έχει παρουσιάσει πολλές ατομικές και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις  στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Όπως δηλώνει ο Κωσταντίνος Μπάσιος: « Η βιωματική του συσχέτιση με τον φυτικό κόσμο, δεν τον οδηγεί στην πιστότερη δυνατή έκφραση της εντύπωσής του, αλλά αντίθετα, διαγράφοντας και απορρίπτοντας τυποποιημένα μέσα και χρησιμοποιημένους τρόπους, προβαίνει σε θαρραλέες αφαιρέσεις, που αναδεικνύουν την βαθύτερη οργανική υπόσταση της φύσης. Η δουλειά του Βαγγέλη Πολύζου, μας εξηγεί και μας διδάσκει πως ένας μετασχηματισμός (ύλης, μεγέθους και έμπνευσης) μπορεί ακόμα να μας σαγηνεύει.

Ο Νικόλας Χατζής
Γεννήθηκε στη Χίο όπου ζει και εργάζεται. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου. Έχει παρουσιάσει πολλές ατομικές και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Έχει σκηνογραφήσει πολλές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Β.Αιγαίου καθώς και του Δήμου Αβδελιώδη.

Όπως δηλώνει ο Δήμος Αβδελιώδης σε μια από τις εκθέσεις του: «Είδα την πρώτη ύλη αυτής της θεματικής ενότητας, τα φύλλα αλουμινίου από τα γνωστά μεταλλικά σκουπίδια των αναψυκτικών, σα συνέχεια μιας αναζήτησης μορφών και ψυχών μέσα στην ανόργανη ύλη, όπως είχε κάνει εντυπωσιακά σε παλαιότερες εκθέσεις του με πέτρες και άλλοτε με ναυάγια ξύλων ψημένων από τη θάλασσα και τον ήλιο…»

Διοργάνωση: Νίνα Φραγκοπούλου

Ιnfo
Εγκαίνια: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, ώρα 7:00μμ
Διάρκεια έκθεσης: 3 Δεκεμβρίου 2016 – 8 Ιανουαρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 5:00 - 9:00μμ, και Σάββατο 12:00 – 8:00μμ

Χώρος εκδηλώσεων «Γιαπί»
Ερμή Σουρλατζή 14, Κορωπί
Τηλ: 2106627470