20 χρόνια street art στην γκαλερί της Σαρρή 12

promo-pic-2
ΤΡΙΤΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Στην πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «Curving the World-Καμπυλώνοντας τον κόσμο», ο Δημήτρης Ναϊπλής (N_Grams) παρουσιάζει μία συλλογή έργων από την εικοσαετή ενασχόλησή του με τον χώρο της Street Art.

Ο κορμός του συνολικού του έργου συνδέει με αφηρημένο τρόπο φαινόμενα που γεννάει η τέχνη του δρόμου στο αστικό τοπίο με φαινόμενα της απεραντοσύνης του σύμπαντος, παρουσιάζοντας κομμάτια που καταγράφουν μια αλλεπάλληλη χορογραφία προκαθορισμένων πράξεων που χάνονται στο χάος.

Το σπρέυ είναι ένα αναγνωρίσιμο σύμβολο/όπλο του καλλιτέχνη του δρόμου. Η αποσύνθεση του ενδιάμεσου κόσμου μπορεί να αποκαλύψει τις πιέσεις που τον ωθούν ώστε να εκραγεί και να μεταμορφωθεί μέσα από αυτόν καθώς και πέρα από αυτόν. Μια φιλοσοφική εξερεύνηση ενός διαφορετικού χρόνου, μέσα από την μορφολογία των υλικών και τις μεταμορφωτικές συμπεριφορές τους οι οποίες διερευνώνται και αναλύονται ως προς μία υπάρχων εσωτερική σχέση - σύνδεση μεταξύ όλων των πραγμάτων του κόσμου, ανεξάρτητα από την κλίμακα και τη μορφή.

Αυτό που μετράει είναι η πεμπτουσία της ίδιας της ύλης, επομένως η ταυτότητα των υλικών δεν είναι καθηλωμένη στην κατάσταση της ύπαρξης της. Η ρευστή ερμηνεία και το περιεχόμενο προτείνουν μία ελευθερία για ανασχηματισμό του δρόμου που οδηγεί προς τα εμπρός καμπυλώνοντας τον κόσμο μακριά από εκεί που μπορεί να οδηγείται.

Διαβάστε τη συνέντευξη που μας έδωσε ο διάσημος street artist WD για την εμβληματική «κουκουβάγια» που έγινε παγκόσμιο viral 

Ο Δημήτρης Ναϊπλής(N_Grams) είναι Έλληνας εικαστικός που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα, καθώς και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό. O N_Grams ξεκίνησε την πρώτη του επαφή με την τέχνη, με το γκραφίτι πίσω στο 1993 με την υπογραφή Naip και συγκεκριμένα στην Πτολεμαϊδα, όταν το γκραφίτι τότε ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο στην Ελλάδα.

Η τέχνη του δρόμου από τότε και έπειτα αποτελεί το κύριο (αλλά όχι μόνο) δημιουργικό πεδίο, όπου οι ιδέες του γίνονται πραγματικότητα. Εστιάζοντας στον δρόμο, την άμεση επικοινωνία και τις ανεξάντλητες δυνατότητες πειραματισμού που ο δημόσιος χώρος μπορεί να προσφέρει δημιουργεί έργα με ρυθμό ασταμάτητο. Ο κύριος στόχος του σαν καλλιτέχνης είναι η συνεχής δημιουργικότητα και εξέλιξη.

Τα τελευταία χρόνια, πειραματίζεται με μία πλούσια γκάμα υλικών, όπως εφημερίδες, δομικά και κατασκευαστικά υλικά, ύφασμα, σπρευ, ξύλο που συνεχώς ανανεώνεται.

Info
Εγκαίνια: Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 1 Δεκεμβρίου, 2016 – 15 Ιανουαρίου, 2017
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη με Κυριακή 12: 00-19: 00 (και κατόπιν ραντεβού στο τηλ. +30  697 263 9742)

Sarri 12 Gallery
Σαρρή 12, Ψυρρή
Αθήνα, 10553