Κάναμε τέσσερις ερωτήσεις σε οχτώ Έλληνες του Plissken και γνωρίσαμε καλύτερα το φετινό lineup

plisskën Plisskën Fest
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Οχτώ ελληνικές συμμετοχές του Winter Plisskën Festival μας μιλούν για τη φετινή διοργάνωση και μας εξηγούν γιατί δεν πρέπει να την χάσουμε με τίποτα.

Εκτός από τη μουσική, οι παρακάτω έχουν ένα μεγάλο κοινό: μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό για τη συμμετοχή τους στο Plisskën. Ο καθένας με το δικό του στυλ. Διαβάστε τους! 

BLACK ATHENA
2.12.16 | Tunnel | 19.30

Να έρθετε στο Plisskën γιατί μαζί με το Synch στο παρελθόν και το Odyssia που ξεκίνησε φέτος είναι το καλύτερο φεστιβάλ που έχει γινει ποτέ στη χώρα. Τόσο απλά...

Στον δρόμο για το Plisskën την ημέρα της συναυλίας θα ακούμε τον δίσκο #Mpesa από τον Νέγρο Του Μοριά.

Φεύγοντας από τo Plisskën ακόμα στο κεφάλι μας θα γυρίζει η κραυγή “bluku bluku”!

Το Plisskën για εμάς είναι δύο νύχτες που έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε μερικούς από τους καλύτερους ήχους αυτή τη στιγμή στον πλανήτη!

To dj δίδυμο των Black Athena δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Με δικό τους radio show και πρόσφατα το δικό τους label, βρίσκονται στις επάλξεις της αθηναϊκής νύχτας  εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Οι επιρροές τους πολλές και ετερόκλητες, από τον Kendrick Lamar μέχρι τους Chic και τον Marvin Gaye, από το new wave μέχρι τη deep house. Το σίγουρο είναι ότι πάντα φροντίζουν να τις ενσωματώνουν στα μοναδικά τους set, με τα οποία έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια το δικό τους  fanbase.

Οι ΜΕΝΤΑ είναι οι Κώστας Βλάχας, Νίκος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Λαϊνάς και και Πάνος Γαλάνης

ΜΕΝΤΑ
2.12.16 | Republic | 20.00

Να έρθετε στο Plisskën γιατί είναι το πιο ενδιαφέρον μουσικό φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα.

Στον δρόμο για το Plisskën την ημέρα της συναυλίας θα ακούμε στο αυτοκίνητο το νέο άλμπουμ των Bon Iver.

Φεύγοντας από τo Plisskën θα πάμε στο Batman για ποτό.

Το Plisskën για εμάς είναι φέτος ξεχωριστό γιατί δεν θα το επισκεφτούμε μόνο ως ακροατές, αλλά και ως συμμετέχοντες μουσικοί.

Τους γνωρίσαμε το 2000 μέσα από το ντεμπούτο τους «Στον πλανήτη του Εδμούνδου» (σε συνεργασία με το Coti K. Studio II), μια δουλειά που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις σπουδαιότερες της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει πέντε ακόμα εξαιρετικά άλμπουμ. Στη νέα τους δουλειά με τίτλο K.I.D., οι ΜΕΝΤΑ παρουσιάζουν ένα νέο ορχηστρικό κύκλο συνθέσεων όπου ο ήχος γίνεται σκοτεινός και πειραματικός. Το digital EP περιέχει 4 νέες ορχηστρικές συνθέσεις που αντλούν έμπνευση από συναισθήματα των παιδιών που μαθαίνουν να ζουν με τον πόλεμο.

Aντώνης Καρακώστας, Νικόλας Κονδύλης και Γιώργος Νανόπουλος ή αλλιώς The Fog Enslemble

ΤΗΕ FOG ENSEMBLE
2.12.16 | Republic | 21.00

Να έρθετε στο Plisskën γιατί είναι ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ που δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να ακούσει πολλές και διαφορετικές μουσικές, να δει αγαπημένα του συγκροτήματα, ακόμα και να ανακαλύψει κάποια που ίσως δεν ξέρει.

Στον δρόμο για το Plisskën την ημέρα της συναυλίας θα σκεφτόμαστε σίγουρα την εμφάνισή μας συζητώντας τις τελευταίες λεπτομέρειες και σίγουρα θα νιώθουμε ανυπομονησία και ενθουσιασμό!

Φεύγοντας από τo Plisskën... Αυτό είναι κάτι που δεν ξέρουμε ακόμα, ελπίζουμε να έχουνε πάει όλα καλά και να έχουμε περάσει όμορφα!

Το Plisskën για εμάς είναι... Ως θεατές έχουμε περάσει πάρα πολύ καλά και έχουμε δει αγαπημένα συγκροτήματα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή τη φορά είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συμμετέχουμε και εμείς και θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη μουσική μας σε ένα τόσο σπουδαίο φεστιβάλ.

Οι Θεσσαλονικείς The Fog Ensemble αγαπάνε την ορχηστρική μουσική και εμπνέονται από τις πόλεις και τα φυσικά τοπία για να γράψουν τα θορυβώδη, ονειρικά τραγούδια τους, ή όπως οι ίδιοι αποκαλούν τη μουσική τους “concrete shoegaze”. Πέρσι κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album τους με τίτλο το όνομά τους.

NALYSSA GREEN
2.12.16 | Republic | 22.00

Να έρθετε στο Plisskën γιατί εκεί θα συμβεί οργασμός μουσικής από πλήθος μπαντών, από πλήθος χώρων, από πλήθος μουσικών καταβολών. Πληθώρα μουσικών ειδών, αισθητικής, άποψης, με κοινό χαρακτηριστικό μια ιδιαίτερη ματιά και μια αίσθηση φρέσκου παρόντος.

Στον δρόμο για το Plisskën την ημέρα της συναυλίας θα αγχώνομαι και θα ξεαγχώνομαι μην μπορώντας να περιμένω να έρθει η στιγμή να ανέβω στη σκηνή και να τα δώσω όλα και να μην αφήσω τίποτα. Ήδη η ανυπομονησία έχει αρχίσει να κορυφώνεται.

 Φεύγοντας από τo Plisskën οι πιθανότητες λένε ότι θα νιώθω πλήρης όσον αφορά την κάλυψη της προσωπικής μου εκφραστικής ανάγκης και επικοινωνίας με τους από κάτω. Και, αντίστοιχα, πιστεύω πως θα αποχωρήσω από εκεί πλήρης ακουσμάτων, ποικίλων εικόνων και συναισθημάτων καθώς και πλήρης επαφής και σύνδεσης με κάποια από τα υπόλοιπα acts που θα απολαύσω.

Το Plisskën για εμάς είναι το πιο ελπιδοφόρο ελληνικό φεστιβάλ γιατί μας φέρνει ονόματα στην ακμή τους. Ειναι πολυσυλλεκτικότατο με πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές line up. Θλίβομαι που μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να πάω ποτέ (έως τώρα με κυνηγούσε μια πλισκενοκατάρα, που επέβαλε όταν είχε Plisskën -και μάλιστα με μπάντες που πέθαινα να δω- να βρίσκομαι εκτός Αθήνας). Αλλά είναι πολύ ευτυχής αυτή εδώ η συγκυρία που την πρώτη μου φορά στο Plisskën θα έχω την ευκαιρία να παίξω κιόλας.

Μπορεί αρκετοί να τη γνωρίσατε φέτος από το «Κοκτέηλ» της, αλλά η Nalyssa Green βρίσκεται στα μουσικά πράγματα της πόλης εδώ και χρόνια, παίζοντας ακόρντιο και theremin, αλλά και ερμηνεύοντας τα τραγούδια της, εκφράζοντας τη δική  της εκδοχή για την ομορφιά, την ειλικρίνεια και τον ρομαντισμό. Το πρώτο της album ήταν το “Barock” του 2010, και ακολούθησε το “The Seed” του 2012. Αν και μέχρι στιγμής τραγουδούσε στα αγγλικά, πλέον αγαπάει να δημιουργεί και με ελληνικό στίχο.

«Κοκτέιλ θα σε κάνω με παγάκια, θα σε πιω με δύο καλαμάκια» - H Nalyssa Green μάς χάρισε το απόλυτο καλοκαιρινό χιτ

KΟΟΒΑ ΤΕRCU
2.12.16 | Republic | 23.00

Να έρθετε στο Plisskën γιατί μπορεί να είναι και το τελευταίο.

Στον δρόμο για το Plisskën την ημέρα της συναυλίας θα ακούω The Dive, δεν θα σκέφτομαι τίποτα, γιατί οι Dive με ταξιδεύουν, θα μιλάω με το crew και θα νιώθω gangsta.

Φεύγοντας από τo Plisskën θα έχουμε αλλάξει τις ζωές όλων με το live μας και θα παρτάρουμε μέχρι το πρωί!

Το Plisskën για μένα, για σένα και για όλο το κόσμο είναι χορός, διασκέδαση, φαϊ, ποτά, ναρκωτικά.

O Johny Tercu και το συγκρότημά του περνούν ώρες σε ένα υπόγειο φτιάχνοντας βαριά και δυνατή μουσική. Θορυβώδεις κιθάρες, ατέλειωτο τζαμάρισμα και εκστατική σκηνική παρουσία, συνθέτουν το μίγμα της μπάντας.

THE VAGINA LIPS
3.12.16 | Republic | 21.00

Να έρθετε στο Plisskën από νωρίς να στηρίξετε κι όλους εμάς που δεν είμαστε μεγάλα ονόματα (ακόμη), γενικά να έρθετε να στηρίξετε.

Στον δρόμο για το Plisskën το πιθανότερο είναι να κοιμάμαι στο τραίνο, να καπνίζω κρυφά στις τουαλέτες του τραίνου, να μη μιλήσω με κανένα, μια και σπάνια συναντάω κάποιον ενδιαφέρoντα ανθρωπο να μιλήσω μαζί του κατα τη διάρκεια ενός ταξιδιού μου. Eίμαι εξαιρετικά άτυχος σ'αυτά. Η μουσική  που θα παίζει στα ακουστικά μου θα είναι μάλλον Ceremony, Ride, Diiv, My Bloody Valentine, Jesus and Mary Chain, Joy Division. Δε νομίζω να έχω ιδιαίτερα άγχος, περισσότερο ανυπομονησία θα νιώθω...

Φεύγοντας από το Plisskën σίγουρα ένας στόχος/όνειρο θα έχει επιτευχθεί και θα σκέφτομαι ήδη το επόμενο βήμα.

Το Plisskën για μένα σίγουρα θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο βιογραφικό μου (σίγουρα το σημαντικότερο έως σήμερα). Και μακάρι να είναι και ανάλογη η συνέχεια με τη συμμετοχή μου σε ανάλογα και μεγαλύτερα φεστιβάλ εντός κι εκτός Ελλάδας. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Plisskën για την τιμή που μου κάνουν με το να με καλέσουν και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο στο μέλλον.

Οι Vagina Lips είναι το  project του Δημήτρη Πολιούδη. Ο δημιουργός αγαπάει τη lo-fi αισθητική, το shoegaze και τη dream pop και ο ήχος του ακούγεται διαφορετικός από οποιαδήποτε άλλη κιθαριστική μπάντα στη χώρα. Με βάση τη Θεσσαλονίκη, τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφόρησε το πρώτο του EP “Youth in Chaos”, ενώ ετοιμάζει το πρώτο του full length album που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

HOLY MONITOR
​3.12.16 | Republic | 22.00

Να έρθετε στο Plisskën γιατί θα έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε υλικό από το Full Length Album μας που θα κυκλοφορήσει αρχές του 2017.

Στον δρόμο για το Plisskën μπορούν να υπάρξουν μελανές οπές, θεωρώντας ότι συγκεντρώνεται σε κάποιο δεδομένο σημείο του επαρκής ποσότητα μάζας.

Φεύγοντας από τo Plisskën θα έχουμε αντλήσει πληροφορίες και ύλη από το εσωτερικό των μελανών οπών ως στενοί παρατηρητές.

Το Plisskën για εμάς είναι μία συνάντηση μουσικών ρευμάτων και συλλεκτών γνώσης και εμπειριών.

Οι Holy Monitor ανήκουν στις μπάντες της νεοψυχεδελικής σκηνής και η μουσική τους μπλέκει το ambient, το space rock και την ψυχεδέλεια σε ένα μοναδικό μίγμα. Το 2015 κυκλοφόρησαν δύο EP (“Golden Light”, “Aeolus”) λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. 

Oι S.W.I.M. είναι οι Μαριλένα Ορφανού, Μαρία Χατζάκου και Τζίνα Δημακοπούλου

SOMEONE WHO ISN'T ME
03.12.16 | Republic | 23.00

Να έρθετε στο Plisskën γιατί είναι το καλύτερο, το πλουσιότερο, το πιο επίκαιρο και φρέσκο φεστιβάλ στην Ελλάδα (μουσική και φαγητό και ποτά, τι άλλο να θέλει κανείς!)

Στον δρόμο για το Plisskën θα ακούω εμμονικά στο κεφάλι μου τα ρυθμικά σχήματα που θα παίξουμε, θα νιώθω ανυπομονησία για το live και θα εύχομαι να μην κάνει πολύ κρύο.

Φεύγοντας από τo Plisskën θα τρέξω να δω τους La Femme.

Το Plisskën για εμάς είναι είναι το καλύτερο φεστιβάλ στην Eλλάδα και ισάξιο άλλων φεστιβάλ στο εξωτερικό. Ακούτεεεεε; Ξεκουνηθείτε κι ελάτε! Κάθε χρόνο ανυπομονώ να βγει το lineup. Αυτό τα λέει όλα.

Η τριμελής μπάντα Someone who isn’t me απαρτίζεται από τρεις γυναίκες, πρώην μέλη άλλων συγκροτημάτων, όπως οι Berlin Brides και οι Katrin the Thrill. Αγαπάνε τους αναλογικούς ήχους και τα synths. Το πρώτο τους single “Never Find it”, έντυσε τους τίτλους τέλους της ταινίας “Chevalier” της Αθηνάς Τσαγκάρη, ενώ σύντομα περιμένουμε να ακούσουμε και πιο ολοκληρωμένο υλικό.

Δείτε το πλήρες line up εδώ
Περισσότερα στo http://www.plisskenfestival.gr/

Ιnfo
Winter Plisskën Festival 
2-3 Δεκεμβρίου

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ