Οι Metallica μιλούν για το tribute τους στην Amy Winehouse

James-hetfield-amy-whinehouse
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το «Moth Into the Flame» γράφτηκε αφού είδαν το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της.

Στον πρόσφατο δίσκο τους «Hardwired… to Self-Destruct» οι Metallica έγραψαν ένα τραγούδι για την Amy Winehuse, το «Moth Into the Flame». Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος, James Hetfield, αποκάλυψε ότι εμπνεύστηκε το τραγούδι αφού είδε το ντοκιμαντέρ «Amy».

«Ήταν εξαιρετικά λυπηρό, βλέποντας την ταινία, πως από ένα τόσο χαρούμενο και ζωντανό άτομο κατέληξε να γίνει κάποιος που προσπαθεί να ξεφύγει από την πραγματικότητα γύρω του», εξήγησε ο Hetlfield.

Ο front man των Metallica εξήγησε ότι «με ταρακούνησε όταν, σε ένα σημείο της ταινίας, όπου, όπως φαίνεται, είχε χάσει τα μυαλά της και έφευγε από το διαμέρισμα της στην Αγγλία, οι δημοσιογράφο απλά άραζαν έξω από το σπίτι της όλη την ώρα, τραβώντας φωτογραφίες και της μιλούσαν λες και την ήξεραν», για να συμπληρώσει ότι «απλά δεν παρατήρησαν – δεν είπαν "φαίνεσαι αδύνατη, φαίνεσαι άρρωστη". Υπήρχε μια συνολικά λανθασμένη σύνδεση με την πραγματικότητα».

Στη άλλη πρόσφατη συνέντευξη για το BB6 Music, ο Hetfield δήλωσε ότι «Η ταινία για την Amy με ενέπνευσε να γράψω εκείνο το τραγούδι. Είναι λυπητερή ταινία. Η δημοσιότητα μπορεί να γίνει ένα σκοτεινό, επικίνδυνο ναρκωτικό. Όλοι θέλουν ένα κομμάτι από σένα. Σου αλλάζει παντελώς την αντίληψη για το κόσμο», είπε ο Hetfield. Ο τραγουδιστής των Metallica αναφέρθηκε και στις δικές του εμπειρίες με τη δημοσιότητα και το πώς τον έχει επηρεάσει. «Η δημοσιότητα με ακολουθεί από τότε που σχηματίσαμε τους Metallica. Είναι ένα κουτί της Πανδώρας και συχνά σε κάνει και αναρωτιέσαι πώς μπορεί να γίνεις ξανά άσημος», κατέληξε ο Hetfield.