Οι Pearl Jam και το πνεύμα των Χριστουγέννων

pearl-Jam
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Οι θρύλοι της grunge δωρίζουν $70.000 σε άνθρωπο που έσωσε τη ζωή του Eddie Vedder.

Οι Pearl Jam έχουν γίνει γνωστοί εδώ και αρκετά χρόνια για την κοινωνικές τους ευαισθησίες, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και ως συγκρότημα. Πρόσφατα, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Eddie Vedder, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα δώρισε 10.000 δολάρια για να βοηθήσει μια μητέρα και τα έξι της παιδιά από το Μέριλαντ, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με  δημοσίευμα του Consequence of Sound, οι Pearl Jam δώρισαν 70.000 στον Keith Baxter για τα ιατρικά έξοδά του. Όπως αναφέρει το άρθρο, πριν από 15 χρόνια ο Baxter έσωσε τον Eddie Vedder και δυο γυναίκες, όταν το κανό τους είχε ανατραπεί από τους δυνατούς ανέμους. Οι τρεις τους πάλευαν με τα κύματα για μερικές ώρες και για καλή τους τύχη άκουσαν τις φωνές τους ο Baxter και η κόρη του Ashley, οι οποίοι έκαναν βαρκάδα εκεί κοντά και τους έσωσαν.

GoFundMe

O Keith Baxter και η οικογένεια του.

Μερικά χρόνια αργότερα, ο Baxter έπαθε  σοβαρό ατύχημα και κόπηκε το πόδι του από μια σκουριασμένη άγκυρα, η οποία του προκάλεσε  σοβαρή μόλυνση στα οστά. Η Ashley Baxter έπεσε τυχαία πάνω σε μια από τις δυο γυναίκες που είχε σώσει μαζί με τον Vedder πριν από 15 χρόνια. Η γυναίκα αυτή στη συνέχεια αποφάσισε να στήσει μια σελίδα στο GoFundMe για να βοηθήσει τον Baxter να πληρώσει τα ιατρικά του έξοδα και ζήτησε από τον Vedder να συνεισφέρει. Μέσω του GoFundMe συγκεντρώθηκαν 70.000 δολάρια και οι Pearl Jam στη συνέχεια διπλασίασαν το ποσό, δωρίζοντας επιπλεόν 70.000 δολάρια. Ο Baxter διατρέχει ακόμα τον κίνδυνο να χάσει το πόδι του και ξεακολουθεί να δέχεται δωρεές για τα ιατρικά έξοδα.