Για ποιες συναυλίες ανυπομονούμε το 2017

party
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το 2017 έρχεται με φόρα και υποσχέσεις για μια συναυλιακή χρονιά που μάλλον θα ξεπεράσει το καταπληκτικό συναυλιακό 2016.

Ute Lemper, Θέατρο Παλλάς, 4 Φεβρουαρίου

Η Γερμανίδα ντίβα Ute Lemper επιστρέφει στη χώρα μας  με μία παράσταση σταθμό στην καλλιτεχνική της πορεία, όπου ο λόγος του μεγάλου δραματουργού και ποιητή Berthold Brecht συναντά τη μουσική του Kurt Weill. Η ατμόσφαιρα των βερολινέζικων που τόσο καλά καταφέρνει και αποδίδει η Lemper, ερμηνευτικά και συνθετικά, θα μαγέψει το κοινό για άλλη μια φορά.

Trentemøller, Ιερά Οδός, 10 Φεβρουαρίου

Για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μάς επισκέπτεται ο Δανός «πρίγκιπας» της ηλεκτρονικής σκηνής. Με full live band και το νέο του album «Fixion», θα μας ξεναγήσει στο σύμπαν του, αυτό που γοήτευσε από fans της electronica μέχρι τον Pedro Almodovar και τον Oliver Stone.

Dropkick Murphys, Piraeus Academy 117, 11 Φεβρουαρίου

Για πολλούς οι Βοστονέζοι μάς χάρισαν το live της χρονιάς, μια συναυλία που δεν μπορεί να περιγραφεί αν δεν τη βιώσατε. Για αυτό το λόγο λοιπόν σκοπεύουν να μας κάνουν να χοροπηδάμε μέχρι τελικής πτώσης με τα ήδη γνωστά ξεσηκωτικά τους κομμάτια αλλά και το νέο album που φέρνουν στις αποσκευές τους. Θα χρειαστείτε όλη την ενέργεια που υπάρχει μέσα σας για να βιώσετε αυτό το live.

Einstürzende Neubauten, Gazi Music Hall, 11 Φεβρουαρίου

Το εμβληματικό Γερμανικό συγκρότημα, οι πρωτοπόροι του industrial και του πειραματισμού στον ήχο, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει μερικά από τα πιο σημαντικά κομμάτια της μεγάλης πορείας του. Ένα best-of «θορυβώδες» show που μετρά ως εμπειρία.

Nick Waterhouse, Gagarin, 25 Φεβρουαρίου

Στην προηγούμενη του εμφάνισή του στην Αθήνα, δεν υπήρξε κανένας που δεν χόρεψε και δεν πέρασε καλά. Με αυτό κατά νου, δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα τον φανταστικό Καλιφορνέζο που φλερτάρει επιτυχώς με τη soul, την pop και τη vintage αισθητική, στήνοντας σε κάθε συναυλία του ένα τεράστιο πάρτυ. Θα παρουσιάσει και το νέο του album «Α Never Twice», με το οποίο συνεχίζει το προσωπικό του όραμα να κρατήσει ζωντανή την παράδοση του rhythm and blues.

Facebook
SWANS, Gagarin 205, 3 Μαρτίου

Η άνοιξη ερχεται με με μια θρυλική μπάντα όλο σκοτάδι. Οι SWANS είναι το σημαντικότερο μουσικοθρησκευτικό σχήμα του 22ου αιώνα. Ο M. Gira δημιούργησε έναν μικρό θεό μέσα σε κραυγές βγαλμένο από υπαρξιακή αγωνία. Γεννημένο στη βρώμα, εξυψωμένο στο φως, πανίσχυρο και καταστροφικό, με βίαιη αγάπη, που φοβάται και πονάει και ο πόνος διαρκώς τον ωθεί στη ζωή, του δίνει σώμα και ψυχή, εικόνες και όργανα για να εκφραστεί. Και μεγάλωσε μαζί του τα τελευταία 35 χρόνια. Μαζί τους ο Ψαραντώνης. Ένα live που θα θυμόμαστε για χρόνια!

Hindi Zahra, Παλλάς, 3 Μαρτίου

Μια καλλιτέχνης που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το ντεμπούτο της album «Handmade» το 2010, έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία. Οι επιρροές της πολλές, όπως και η πολυπολιτισμική της ταυτότητα, με αίμα από τη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη. Folk, ρομαντισμός και ethnic πινελιές την κάνουν μια ολοκληρωμένη μουσικό, με περιεχόμενο που διασταυρώνει μουσικά είδη και κουλτούρες, με τη μοναδική της ερμηνεία και τη διακριτική της παρουσία να ξεχωρίζουν σε κάθε της εμφάνιση.

Facebook / photo: Etienne Tisserand
Wax Tailor, Fuzz Live Music Club, 18 Μαρτίου

Ο διάσημος Γάλλος μουσικός και παραγωγός της downtempο/electro hip-hop σκηνής επιστρέφει στην Αθήνα, μαζί με την μπάντα του και με ένα ολοκαίνουριο album («By Any Beats Necessary») για μία μοναδική συναυλία το Σάββατο 18 Μαρτίου στο Fuzz. Θα χορέψετε, θα διασκεδάσετε και θα περάσετε εγγυημένα καλά!

Blonde Redhead, Gagarin 205, 19 Μαρτίου

Η τριμελής μπάντα των Kazu Makino και των αδελφών Pace θα βρεθεί στην Αθήνα για να παρουσιάσει στη σκηνή του Gagarin ένα best-of της 20ετούς καριέρας τους καθώς και το νέο EP τους,«Three o'clock; Golden Light». Indie μελαγχολία, shoegaze επιρροές, dream pop, ρομαντισμός και κιθάρες, συνθέτουν τη μουσική ταυτότητα των Blonde Redhead, μια μπάντα sexy και μυστηριώδης που πάντα μας χαρίζει ξεχωριστές συναυλιακές εμπειρίες.

Roisin Murphy, Gazi Music Hall, 25 Μαρτίου

Πρώην τραγουδίστρια των Moloko, fashion icon, συγκλονιστική performer, ιέρεια της art pop, η Roisin Murphy έρχεται ξανά στην Αθήνα για να παρουσιάσει ένα χορευτικό και πολύχρωμο set σαν αυτά που μόνο εκείνη ξέρει να φτιάχνει.

Black Heart Procession, Fuzz Live Music Club, 31 Μαρτίου

Mε αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την κυκλοφορία του εμβληματικού πρώτου album τους, θα πραγματοποιήσουν μία σειρά ζωντανών εμφανίσεων όπου θα το παρουσιάσουν ολόκληρο, μαζί με επιλεγμένα κομμάτια από ολόκληρη την καριέρα τους. Mία μέρα πριν την Αθήνα, οι Black Heart Procession θα εμφανιστούν στο Fix Factory of Sound στη Θεσσαλονίκη.

Phantogram, Fuzz Live Music Club, 1η Απριλίου

Ένα από τα καλύτερα electro-rock/dream pop/electronica σχήματα των τελευταίων χρόνων, για πρώτη φορά ζωντανά στην Ελλάδα. Το ντουέτο των Josh Carter (φωνητικά, κιθάρα) και Sarah Barthel (φωνητικά, πλήκτρα) έρχεται την Πρωταπριλιά για να μας κάνει να χορέψουμε δίχως αύριο!

Depeche Mode, Terra Vibe, 17 Μαΐου

Ναι, έρχονται ξανά στη χώρα μας μετά την τελευταία τους παρολίγον εμφάνιση στη Μαλακάσσα το 2009. Oι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού έρχονται στη χώρα μας στα πλαίσια της περιοδείας τους για το νέο τους album «Spirit» κι εμείς ανυπομονούμε να απολαύσουμε το φανταστικό οπτικο-ακουστικό show που θα κάνουν αλλά και να θυμηθούμε τους λόγους που θα αγαπάμε για πάντα αυτό το συγκρότημα.

Οι Apparat και Modeselektor έφτιαξαν τους Moderat

Release Athens Festival: Röyksopp και Moderat, Πλατεία Νερού, 2 Ιουνίου 

Το νεόκοπο μουσικό φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει με την ίδια δυναμική που ξεκίνησε πέρσι, φέρνοντάς μας δύο κορυφαία ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής στην πρώτη του μέρα για φέτος. Tόσο οι Röyksopp όσο και οι Moderat (η εμφάνιση των οποίων στην Αθήνα το Νοέμβριο μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις) θα ανέβουν στη σκηνή της Πλατείας Νερού για να προσφέρουν ένα μαγευτικό οπτικοακουστικό θέαμα από αυτά που μόνο εκείνοι ξέρουν να δίνουν. Ατμοσφαιρικές μελωδίες, σκοτεινοί στίχοι, uplifting ήχοι και εκστατικά light shows στο πιο ειδυλλιακό φεστιβαλικό μας στέκι, την Πλατεία Νερού.

(c)Jen Maler

Οι Thievery Corporation 

Release Athens Festival: Thievery Corporation και Archive, Πλατεία Νερού, 1 Ιουνίου

Δύο από τα πιο αγαπημένα ονόματα του ελληνικού κοινού τα τελευταία 20 χρόνια συναντώνται στην Πλατεία Νερού. Και οι δύο μπάντες έχουν χρόνια να έρθουν στην Ελλάδα και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα μοιραστούν την ίδια σκηνή την ίδια μέρα ;Στις 16 Ιουνίου, τόσο οι Thievery Corporation όσο και οι Archive έρχονται με νέους δίσκους στις «αποσκευές» τους, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δε θα μας χαρίσουν τις επιτυχίες που τους καθιέρωσαν. 

Photo: Nemanja Knezevic EXIT Photo Team

Οι Jamiroquai στο Exit Festival της Σερβίας το 2011

Release Athens Festival: Jamiroquai και Michael Kiwanuka, Πλατεία Νερού, 17 Ιουνίου

Οι πρωτοπόροι του future funk Jamiroquai έρχονται με σκοπό να μετατρέψουν τη βραδιά σε ένα υπάιθριο party που όμοιό του δεν θα έχει ξανασυμβεί στην Αθήνα! Την ίδια μέρα, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε ένα από τα πιο χοτ ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, τον Michael Kiwanuka, για να διαπιστώσουμε από κοντά αν είναι όντως το μέλλον της soul μουσικής, όπως φημολογείται.

Facebook Page / Killers
Εjekt Festival: The Killers, Πλατεία Νερού, 24 Ιουνίου

Το 2009, η σφοδρή νεροποντή που έπληξε την Αθήνα είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η πολυαναμενόμενη συναυλία των Killers, που την περίοδο εκείνηυ βρίσκονταν στο απόλυτο hype τους. Οχτώ χρόνια μετά, η μπάντα από το Λας έγκας βάζει ξανά τη χώρα μας στον συναυλιακό της χάρτη κι έτσι, στις 24 Ιουνίου θα ζήσουμε την πολυπόθητη βραδιά που «στο τσακ» δε ζήσαμε την προηγούμενη φορά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Rockwave Festival: Placebo, Τerra Vibe Park, 1 Ιουλίου 2017

Μια από τις αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού κι ένα από τα σπουδαιότερα γκρουπς που γεννήθηκαν ποτέ. Οι Placebo που μεσουράνησαν στα 90s με τον μοναδικό Brian Molko «στο τιμόνι», μας έχουν χαρίσει υπέροχες δισκογραφικές και συναυλιακές στιγμές, με αποκορύφωμα τη μουσική τους συνάντηση επί σκηνής με τον David Bowie στο σπαραξικάρδιο «Without You I'm Nothing». Οι Placebo επιστρέφουν στη Μαλακάσα για να γιορτάσουν τα 20 τους χρόνια τους μαζί μας κι εμείς θα είμαστε σίγουρα εκεί!

Οι Kasabian ξανά στην Αθήνα, τρία χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στο Εjekt 2014

Εjekt Festival: Kasabian και The Jesus And Mary Chain, Πλατεία Νερού, 14 Ιουlίου

Άλλα δύο αγαπημένα μας ονόματα θα ανέβουν στη σκηνή του ομορφότερου open-air χώρου της Αθήνας, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, για να μας προσφέρουν ακόμα μια αξέχαστη φεστιβαλική εμπειρία. Δυνατές κιθάρες και χορός, shoegaze και μελαγχολία σε μια βραδιά-rollercoaster συναισθημάτων!

Nick Cave and The Bad Seeds, Κλειστό γήπεδο Τάε Κβο Ντο, 16 Νοεμβρίου

Ο Αυστραλός «άρχοντας του σκότους» επιστρέφει στη χώρα μας με την μπάντα του στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του για την προώθηση του νέου του album Skeleton Tree. Η τελευταία περιοδεία του συγκροτήματος στην Ευρώπη ήταν το 2014. Έχοντας μόλις κερδίσει μια υποψηφιότητα για τα BRIT Awards 2017 στην κατηγορία Best International Group category, οι Nick Cave & The Bad Seeds παραμένουν ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα της εποχής και η παρουσία τους στη χώρας δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα τεράστιο γεγονός!

Η λίστα ανανεώνεται διαρκώς...

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ