Η «Σιωπηλή Αθήνα» του έρωτα, των δακρυγόνων και του κραχ δια χειρός Μιχαήλ-Αλέξανδρου Μαλαχιά

siopili-athina
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το δεύτερο μυθιστόρημά του συγγραφέα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γαβρηιλίδης.

Ένα τραγούδι χωρίς φωνή, εκτελεσμένο σε δύο κινήσεις, σαν την «Ημιτελή Συμφωνία» του Σούμπερτ. Μια τολμηρή ιστορία ρήξης που αποκαθηλώνει τους μεγάλους έρωτες μέσα από μικρές σαδομαζοχιστικές εκλάμψεις υπακοής-ανυπακοής, οδομαχιών, δακρυγόνων, τσιγάρων, ξεπέτας και παραισθησιογόνων, στον κόσμο που κυοφόρησε το μεγάλο κραχ. Σε ένα πλαίσιο σαφές και υπερβατικό, όπου αρχαία και νέα Αθήνα, στοιχειωμένες, έχουν γίνει ένα.

Ο Μιχαήλ-Αλέξανδρος Μαλαχιάς
Μιχαήλ-Αλέξανδρος Μαλαχιάς γεννήθηκε στον Χολαργό Αττικής το 1982. Αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια «Κωστέα-Γείτονα» το 1999 για να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή Αθηνών το ίδιο έτος. Ορκίστηκε ιατρός το 2005 και εν συνεχεία άσκησε το λειτούργημα ως αγροτικός στην Ικαρία, ειδικευόμενος χειρουργός στην Κυπαρισσία και ορθοπεδικός στην Τρίπολη. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στη Β΄ Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, της οποίας είναι και υποψήφιος Διδάκτορας. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Χαϊδελβέργη ως υπότροφος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας.
Παράλληλα με τις ιατρικές υποχρεώσεις του, τον Δεκέμβριο του 2006 πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής Αθηνών. Αποφοίτησε από το εν λόγω τμήμα το φθινόπωρο του 2011 και εν συνεχεία εισήχθη στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Το πρώτο του μυθιστόρημα εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 (εκδόσεις Ιωλκός) υπό τον τίτλο Το Πικραμύγδαλο, ενώ η 2η έκδοσή του πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015.