Ο Bowie δεν ήθελε το Blackstar να είναι το κύκνειο άσμα του

blackstar-bowie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ένα νέο ντοκιμαντέρ θα αποκαλύψει, όπως φαίνεται, μια ακόμα «θεωρία συνωμοσίας» γύρω από το τελευταίο album του David Bowie, που κυκλοφόρησε δύο μέρες πριν από τον θάνατό του.

Σύμφωνα λοιπόν με το «David Bowie: The Last Five Years», o καλλιτέχνης δεν ήθελε το «Blackstar» να είναι η τελευταία του κυκλοφορία ή ένα δώρο στους fans του πριν τους αποχαιρετήσει για πάντα. Το ντοκιμαντέρ, σκηνοθετημένο από τον Francis Whately, αναφέρεται στο «Blackstar», το προηγούμενο album του, «The Next Day», και το musical «Lazarus».

O σκηνοθέτης δήλωσε στο Guardian: «Ακόμα δε ξέρω αν ξεκίνησε να φτιάξει το Blackstar πριν ή αφότου έμαθε πως ήταν άρρωστος. Οι άνθρωποι θέλουν τόσο πολύ αυτό το album να είναι το δώρο του αποχωρισμού, αλλά νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι πολύ απλοϊκό. Δε νομίζω ότι ήξερε ότι θα πεθάνει».

Τα τελευταία του χρόνια, ο Bowie ήταν πολύ δημιουργικός και ήθελε να συνεχίσει να δουλεύει, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Το videoclip για το «Lazarus» τον δείχνει να βρίσκεται σε κρεβάτι νοσοκομείου, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως γυρίστηκε πριν μάθει ότι βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρκίνου. Έλαβε τα άσχημα νέα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όπως είπε ο σκηνοθέτης του clip Johan Renck. O Ivo Van Hove, που σκηνοθέτησε το musical «Lazarus», είπε ότι ο Bowie ήθελε να σκηνοθετήσει και μια συνέχειά του, ακόμα και αν ήταν πολύ αδύναμος για να παρευρεθεί στην παραγωγή.

Το «The Last Five Years» περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις με τον παραγωγό Tony Visconti, μουσικούς που συμμετείχαν στα δύο τελευταία albums του, τον παραγωγό και το cast του «Lazarus».