Εξαιρετικά αμφίβολο ένα reunion των Sex Pistols

steve-Jones-sex-pistols
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Steve Jones: «Εάν βγάζαμε τα λεφτά των Rolling Stones, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

Ο Steve Jones σχολίασε ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα γίνει ποτέ ξανά ένα reunion των Sex Pistols, εκτός αν τους γίνει μια οικονομική προσφορά επιπέδου Rolling Stones. Οι Sex Pistols ουσιαστικά διαλύθηκαν το 1978, όταν έφυγε ο τραγουδιστής του σχήματος Johnny Rotten, ενώ ο μπασίστας Sid Vicious πέθανε ένα χρόνο αργότερα από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Παρόλα αυτά, επανενώθηκαν και έδωσαν συναυλίες το 1996-2001, το 2002-3 και το 2007-8.

«Δεν υπάρχει φιλία. [Ο Johnny Rotten] ζει στο Λος Άντζελες, εγώ ζω στο Λος Άντζελες, αλλά δεν μιλάμε. Νομίζω η τελευταία φορά που του μίλησα ήταν το 2008, όταν κάναμε μια Ευρωπαϊκή περιοδεία. Δεν έχω καμία επιθυμία να του μιλήσω και αυτός δεν έχει καμία επιθυμία να μου μιλήσει. Είναι μια χαρά. Του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν νιώθω καμιά πικρία για αυτόν. Απλά ο γάμος μας πήγε λάθος και πήραμε διαζύγιο. Δεν θέλεις να μιλάς στην πρώην σύζυγο σου, έτσι;» σχολίασε ο κιθαρίστας των Sex Pistols στο περιοδικό Rolling Stone. Στη συνέχεια, ρωτήθηκε εάν υπάρχει η πιθανότητα για μια νέα επανένωση, με τον Jones να απαντά ότι «όχι για τα λεφτά που παίρνουμε για επανενώσεις. Εάν βγάζαμε τα λεφτά των Rolling Stones, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

Αντίστοιχα, αρνητικός στο ενδεχόμενο φαίνεται να είναι και ο Glen Matlock, αρχικός μπασίστας των Sex Pistols τον οποίο αντικατέστησε ο Vicious. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο NME δήλωσε ότι «είμαστε όλοι γέροι τώρα. Όλοι έχουμε πατήσει τα 60, ήμουν ο τελευταίος που έγινε 60. Νομίζω ο κλήρος πέφτει στους νεότερους».