Σε μπελάδες η Gwen Stefani και ο Pharrell Williams για θέματα δικαιωμάτων

pharrell-williams-gwen-stefani Mario Anzuoni
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μουσικός ισχυρίζεται ότι αντέγραψαν τραγούδι του στο ρεφρέν του «Spark The Fire».

Η πατρότητα του «Spark The Fire», το οποίο έγραψε η Gwen Stefani με τον Pharrell Williams το 2014, έχει τεθεί σε αμφισβήτηση, με τον Richard Morrill να καταθέτει μήνυση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Ο Morrill - έπαιζε στους L.A.P.D. που στη συνέχεια εξελίχθηκαν στους Korn - ισχυρίζεται ότι είχε δώσει ένα αντίγραφο του τραγουδιού του «Who's Got My Lightah» στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε ο Morrill κατά της Stefani, της εταιρείας της Harajuku Lovers και της Interscope Records, το ρεφρέν του «Spark The Fire» έχει ομοιότητες με το δικό του τραγούδι που έγραψε το 1996. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Pitchfork, ο Morrill ζητά αποζημίωση για τα κέρδη που έχουν απολαύσει εις βάρος του, την κάλυψη των δικαστικών εξόδων, καθώς και αναγνώριση της παραβίασης των πνευματικών του δικαιωμάτων για το συγκεκριμένο τραγούδι.

Η τραγουδίστρια των No Doubt πρόσφατα μίλησε για την συνεργασία που είχε με τον Prince το 1999, για την ηχογράφηση του «Waiting Room», το οποίο συμπεριλήφθηκε στο «Rock Steady» του 2001. Αφού τον χαρακτήρισε «ιδιοφυΐα», αποκάλυψε ότι ηχογραφούσε τα φωνητικά για οχτώ ώρες, με τον Prince να τις δίνει μια-μια τις αρμονίες για να τραγουδήσει στο μικρόφωνο. «Δεν είμαι και τόσο καλή τραγουδίστρια. Λέω ότι τεχνικά, σαν τραγουδίστρια, έχω το στυλ μου, αλλά δεν είναι ότι έχω μεγάλο εύρος. Μπορώ να τραγουδήσω σε αρμονία και να ακούσω τις νότες, αλλά [ο Prince] είναι ιδιοφυΐα».