Λουκέτο στο δισκάδικο της Κωνσταντινούπολης μετά την επίθεση του 2016

velvet-indieground Dominique Soguel
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός listening party για το νέο δίσκο των Radionhead.

Ο ιδιοκτήτης του δισκάδικου Velvet Indieground της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να βάλει τελικά λουκέτο στην επιχείρησή του, λόγω της επίθεσης που έχει σημειωθεί σε ένα listening party για τους Radiohead το 2016. Μια ομάδα περίπου 20 ανδρών εισέβαλε στο κατάστημα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το νέο δίσκο των Radiohead, τον περασμένο Ιούνιο, τραυματίζοντας έναν πελάτη.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του δισκάδικου, οι εισβολείς εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους επειδή έπαιζαν μουσική και σέρβιραν αλκοόλ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης είχε δηλώσει στο Reddit ότι ήταν θαύμα που βγήκαν ζωντανοί από την επίθεση μετά την οποία ο ιδιοκτήτης του δισκάδικου Lee Seok-woo αποφάσισε να βάλει προσωρινά λουκέτο και κατόπιν να το κλείσει μια και καλή.

Όπως σχολίασε ο Seok-woo στο Korea Bizwire, η επίθεση τού στοίχισε πολλούς πελάτες, ενώ βρίσκει δύσκολο να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία. «Ξένοι συχνά περνούσαν και μιλούσαν για το συμβάν. Δεν μπορούσα να ανεχτώ πώω κάποιοι το θεωρούσαν ένα αστείο κουτσομπολιό. Επιπλέον, μου υπενθύμιζε τη φοβερή εμπειρία που εξακολουθεί να μου προκαλεί αγωνία». Μετά την επίθεση, οι Radiohead εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης στα θύματα της επίθεσης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι τέτοιες πράξεις βίαιης μισαλλοδοξίας θα αποτελέσουν παρελθόν μια μέρα.