«Σημειώσεις ονείρων» στον Χώρο Τέχνης Ηώς

eugenia-karamouzi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Στον ονειρικό κόσμο της Ευγενίας Καραμούζη μια παιδική διάθεση και μία πιο σκοτεινή διάσταση εναρμονίζονται με παραμυθένια χάρη, δίνοντας στις πολύχρωμες εικόνες της ένα αλλόκοτο και μυστηριώδες πρόσωπο.

«Η ζωγράφος εκπλήσσει με την άνεσή της να διαχειρίζεται τόσο τις υπερπληρωμένες όσο και τις αφαιρετικές περιοχές έκφρασης. Ασφαλώς, πρόκειται για μιαν ευέλικτη τοπολογία εικαστικών κωδίκων, που το εύρος της ξεκινάει από την συνθετική αντίληψη της μεσαιωνικής εικαστικής δομής, για να εκταθεί ως εκείνη των γράφιτι σε τοίχους (...). Η αποκατάσταση αιτιακών και ερμηνευτικών σχέσεων ανάμεσα στο χρώμα, την γραμμή, την φόρμα, την ματιέρα και το αφηγηματικό νήμα, είναι φανερό ότι πραγματοποιείται με ξεχωριστή ευχέρεια, που συναγωνίζεται την άφθαστη τόλμη της ζωγράφου (...). Η Ευγενία Καραμούζη διασώζει το έργο της από την εκδραμάτιση, σχολιάζοντας ευθαρσώς άλλοτε με γελαστική διάθεση και άλλοτε με αυτοσαρκασμό που ενίοτε εξαγριώνεται για να φτάσει ως και την αυτολοιδορία». -Δημήτρης Μανίνης

Η Ευγενία Καραμούζη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1985 τελειώνει Γραφιστική στα ΤΕΙ Αθηνών και το 1996 την Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης στο εργαστήριο του Βαγγέλη Δημητρέα. Το 2002 κάνει Master Art Therapy στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, και από το 1999 έως το 2002 Χαρακτική και Λιθογραφία στην Llotja της Βαρκελώνης. Αυτή είναι η 6η ατομική της έκθεσης. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Info
Εγκαίνια: 1η Φεβρουαρίου 2017
Διάρκεια έκθεσης: 1η Φεβρουαρίου - 18 Φεβρουαρίου
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 12.00 - 8.00 μμ | Σάββατο: 11πμ.00 - 3.00 μμ.

Ηώς Χώρος Τέχνης
Χέυδεν 38, Πλατεία Βικτωρίας
Τ.: 210 8237 111
Ε:[email protected]