«Η Γυναικεία μορφή στη σύγχρονη ελληνική εικαστική τέχνη» παρουσιάζεται στη MaLou Art Gallery

malouart
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες απεικονίζουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στη σημερινή εποχή.

Στην τέχνη υπάρχουν αιώνια θέματα όπως το θέμα της γυναίκας και της μητρότητας. Η τέχνη είναι άρρηκτα συννυφασμένη με την εποχή της. Το κοινωνικό, θρησκευτικό και πολιτικό πλαίσιο επηρεάζει την απεικόνιση της γυναίκας ανά τους αιώνες. Κάθε εποχή  έχει τη δική της ιδανική γυναίκα. Ολόκληρη η ιστορία της ανθρωπότητας αντικατοπτρίστηκε στον τρόπο  που οι άνθρωποι σε κάθε εποχή είδαν την γυναίκα.

Η απεικόνιση της γυναικείας μορφής εξακολουθεί και σήμερα να είναι πολύ επίκαιρη και πολυσυζητημένη και να αντανακλά διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και κουλτούρες. Η γυναίκα είναι μια ανώτατη ύπαρξη όσον αφορά την μορφολογία –αποτελείται από τα μέρη και τα σύμβολα το καθένα εκ των οποίων περιέχει το νόημα της ολοκλήρωσης. Οι σύγχρονες τάσεις στην τέχνη με μεγάλη ευαισθησία και λεπτότητα αντικατοπρίζουν αυτό που έλκει το μάτι του καλλιτέχνη –δηλαδή τη φόρμα και την μορφολογία οι οποίες επιτρέπουν οποιαδήποτε ιδεολογία παράλληλα με μια αντικειμενική άποψη για το ολοκληρωμένο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Γεράσιμος Αβλάμης, Ανδρέας Δεβετζής, Αφροδίτη Καραμανλή, Χρήστος Κονταρούδης, Ευδοκία Θωμοπούλου, Κλεονίκη Μαραγκού, Λένα Μορφογένη , Ευσταθία Μωραίτου, Δήμητρα Νατσκούλη, Γιώργος Παππας, Έλενα Σαλενκόβα, Βασίλης Σούλης, Ήρα Σταματοπούλου.

Info
Εγκαίνια: Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, ώρα 20.00-23.00
Διάρκεια: 3-10 Φεβρουαρίου
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Πεμ.&Παρ. 11.00-14.00 και 18.00-21.00, Tετ.&Σαβ. 11.00-15.00

MaLou Art Consulting & Gallery
Ξενίας 5, Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα
E: [email protected]