Φαντασμαγορική εμφάνιση με νόημα της Lady Gaga στο Super Bowl

lady-gaga-super-bowl Robert Seale
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Έμμεση απάντηση στον Donald Trump για την πρόσφατη ταξιδιωτική απαγόρευση.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο ημίχρονο του Super Bowl, του μεγάλου τελικού του NFL, αποτελεί κάθε χρόνο ένα ξεχωριστό γεγονός. Στο φετινό πρόγραμμα εμφανίστηκε η Lady Gaga και το show της ξεκίνησε πατριωτικά, με τον ουρανό του Τέξας να γεμίζει κόκκινα και μπλε αστέρια.

Η Gaga ξεκίνησε το σετ της ερμηνεύοντας τα «This Land Is Your Land» του Woody Guthrie και του «America The Beautiful». Το τραγούδι του Guthrie έγινε ιδιαίτερα γνωστό την εποχή των διαδηλώσεων για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων στην Αμερική και έχει διασκευαστεί από τον Bruce Springsteen, μεταξύ άλλων. Το «This Land Is Your Land» ξαναέγινε επίκαιρο, όταν το τραγούδησαν διαδηλωτές στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών κατά της ταξιδιωτικής απαγόρευσης που επέβαλε ο Trump. Η επιλογή λοιπόν δεν πρέπει να ξάφνιασε ιδιαίτερα, αφού η Gaga έχει εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή της στις πολιτικές που πρεσβεύει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ από την προεκλογική ακόμη περίοδο.

Η συνέχεια του προγράμματος της Gaga ήταν μια μίξη από τις πιο γνωστές επιτυχίες της, όπως τα «Edge of Glory», «Poker Face» και «Born This Way», με την μπαλάντα «Million Reasons» από το τελευταίο album της να αποτελεί ένα από τα highlight της βραδιάς. Αν και το show της Gaga είχε έντονο το πολιτικό στοιχείο και θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως μια «απάντησή» της στον Donald Trump, o Αμερικανός πρόεδρος έδειξε να το διασκεδάζει.