Πέντε εγχώριες μπάντες και καλλιτέχνες που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

swimstill-2
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Επιλέγουμε πρωτοεμφανιζόμενους μουσικούς που έχουν κάτι νέο να πουν και αξίζουν της προσοχής σας.

Someone Who Isn’t Me
Άλλη μια μπάντα που εμφανίστηκε στο χειμερινό Plissken, αλλά τα μέλη της έχουν διαγράψει το καθένα τη δική του πορεία στην εγχώρια εναλλακτική σκηνή. Οι S.W.I.M., φτιαγμένες από πρώην μέλη των Berlin Brides, Katrin The Thrill κ.ά., δημιουργούν πανέμορφα τραγούδια με πρωταγωνιστές τα synths και τις κιθάρες, ενώ συμμετείχαν και στο soundtrack του «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγκάρη. Το πρώτο τους 7ιντσο single κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Διάβάστε τη συνέντευξη των S.W.I.M. στο clickatlife

inner-ear.gr
Sissi Rada
Η Αθηναία τραγουδίστρια με σπουδές μουσικής στο Λονδίνο και το Βερολίνο, έχει ένα ζηλευτό βιογραφικό, αφού έχει συνεργαστεί με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Εθνική Λυρική Σκηνή, ανάμεσα σε άλλα επιτεύγματα. Η νεαρή δημιουργός έχει μια πολύ χαρακτηριστική φωνή με έντονη θεατρικότητα και οι συνθέσεις της είναι δουλεμένες και προσεγμένες, ενώ η ίδια μπερδεύει μουσικά είδη και φόρμες με ξεχωριστή μαεστρία. Το 2013 κυκλοφόρησε το EP της «Personae», ενώ τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφόρησε και το πρώτο της ολοκληρωμένο album «Pragma».

Holy Monitor
«Μια μουσική κολλεκτίβα από την Αθήνα», όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζονται, μετράνε ήδη μία εμφάνιση στο χειμερινό Plissken, έχουν κυκλοφορήσει δύο EPs και αυτή την Παρασκευή17 Φεβρουαρίου παρουσιάζουν το ντεμπούτο album τους στη Death Disco. Οι Holy Monitor ανήκουν στη σκηνή της νέας ψυχεδέλειας και φτιάχνουν συνθέσεις με υπνωτικά φωνητικά, πολλές κιθάρες και ήχο που σε παρασύρει σε «διαστημικές» ατμόσφαιρες.

Σοφία Σαρρή
Από τα Χανιά στην Αθήνα με metal καταβολές και από εκεί στους Night on Earth και στην εναλλακτική σκηνή της πόλης και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, η Σοφία Σαρρή έχει διαγράψει μια ετερόκλητη πορεία. Τώρα, μας συστήνεται ξανά, με την κυκλοφορία του νέου της album, «Euphoria». H μεγάλη γκάμα των επιρροών της, από τον βαρύ ήχο μέχρι το avant garde και την art pop δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο που αποτυπώνεται στην ομολογουμένως συγκλονιστικού εύρους φωνή της.

Magenta Flaws
Μια πενταμελής μπάντα, που ζει και δημιουργεί στην Αθήνα, με αγάπη για τη δεκαετία του ’90, από την trip hop μέχρι το alternative rock, κυκλοφόρησαν φέτος το πρώτο ολοκληρωμένο album τους, «Corridor». Είχαν προηγηθεί δύο EP («Landscape» και «Liebe») αλλά και συνεχείς πειραματισμοί σε ambient μονοπάτια, που διαμόρφωσαν τον ήχο που παρουσιάζουν στην πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία αυτό το Σάββατο στη Death Disco.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ