H γκαλερί Breeder «ντύνει» το εστιατόριο Vezené με έργα του street artist Hope

hope-courtesy-the-breeder-athens ©HOPE, Courtesy The Breeder, Athens
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η συνεργασία The Breeder x Vezené φέρνει κοντά δύο από τους πιο δυναμικούς εκπρόσωπους της σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας, που, ενώ δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, διέπονται και οι δύο από μία κοινή φιλοσοφία, όραμα και δημιουργικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Στο πλαίσιο αυτής της συνέργειας, καλλιτέχνες και εικαστικά πρότζεκτ που επιμελείται η γκαλερί The Breeder δημιουργούν site specific έργα και παρεμβάσεις στον χώρο του Vezené, ώστε οι επισκέπτες εκτός από μία γαστρονομική εμπειρία να έρχονται σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη.

©HOPE, Courtesy The Breeder, Athens

Η συνεργασία The Breeder x Vezené εγκαινιάζεται στις 20 Φεβρουαρίου με μια site specific εγκατάσταση του street artist HOPE, ο οποίος δημιούργησε μια σειρά από μεγάλων διαστάσεων κολάζ που συνδυάζουν εικόνες και στοιχεία από διάφορους αρχαίους πολιτισμούς και δομούνται σε τοτεμικές συνθέσεις. «Σκοπός μου είναι να δημιουργήσω ένα διττό περιβάλλον. Nα αποσυνδέσω τα αντικείμενα από το εννοιολογικό τους υπόβαθρο, δημιουργώντας νέα υβριδικά τόπια» 

Ο ΗOPE δημιουργεί κολάζ απευθείας στους τοίχους της Αθήνας. Ιερά σύμβολα του χθες και του σήμερα ενώνονται στο έργο του, όπου το παρελθόν συνομιλεί με το παρόν δημιουργώντας νεά συστήματα ιδανικών. Οι κανόνες της συμμετρίας και της τελειότητας παραβιάζονται για να γεννηθεί μια καινούρια μοναδική ανάγνωση ενός κόσμου που θεωρούμε ήδη καθιερωμένο.

©HOPE, Courtesy The Breeder, Athens
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
O HOPE (1976) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η πρακτική του καλλιτέχνη είναι πολύπλευρη και εκτός από κολάζ και αφίσες περιλαμβάνει περφόρμανς, έργα σε καμβά, κεραμικά και φάνζιν.  Επιλεγμένες εκθέσεις: The Earth Eaters με τον Παναγιώτη Τερζή, Endless Editions, Nέα Υόρκη (2015), NOTEMPLE, The  Breeder, Αθήνα (2013), Τime doesn’t give me time, ατομική έκθεση στο ReMap 3, σε διοργάνωση της γκαλερι The Breeder (2011), Mountain/ HOPE, Kunsthalle Athena (2010); Monsters in Fashion, ARRRGH!, Art Rock Festival, Saint-Brieuc, France  (2015), La Gaîté lyrique, Paris (2014) και Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα (2011), Looking Forward, The Breeder, Αθήνα (2011), PS1/ Printed Matter, New York Art Book Fair, PS1, Long Island City, NY  (2012 & 2010); Thessaloniki Performance Festival, παράλληλο πρόγραμμα της 3ης Μπιενάλε Θεσσαλονίκης (2011), 3 velvet days in Heaven - Athens Biennale 2009, Αθήνα (2009).

Info
Διάρκεια έκθεσης: 20 Φεβρουαρίου – 30 Απριλίου 2017

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017