Ο Mick Jagger έγραψε μια αυτοβιογραφία, αλλά δεν θυμάται τίποτα

mick-Jagger Mike Segar
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ένας εκδότης έχει αντίγραφο, αλλά ο τραγουδιστής των Rolling Stones δεν το έχει πιστοποιήσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Μπορεί να συμβεί σε πολλούς από εμάς, να γράψουμε μερικές παραγραφούλες για κάποιο συμβάν στην καθημερινότητά μας και χρόνια αργότερα να το ξεχάσουμε εντελώς. Κάτι τέτοιο συνέβη στον Mick Jagger των Rolling Stones, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό. Δημοσίευμα των Times αποκαλύπτει ότι ο Jagger έγραψε ένα βιβλίο 75.000 λέξεων για την ζωή του στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αλλά δεν θυμάται τίποτα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εκδότης John Blake έλαβε ένα αντίγραφο το 2014 και ζήτησε από τον τραγουδιστή να γράψει έναν νέο πρόλογο, αλλά, μέχρι στιγμής, ο Jagger δεν έχει πιστοποιήσει την αυθεντικότητα των γεγονότων που περιγράφονται στα απομνημονεύματα.

REX/Shutterstock

Ο Jagger αγόρασε την βίλα Stargroves στο Hampshire την δεκαετία του 1970.

Παρόλα αυτά, ο Blake αποκάλυψε ορισμένες από τις πιο πικάντικες ιστορίες που φέρεται να είχε γράψει ο Jagger, όπως όταν αγόρασε την βίλα στο Hampshire –  την οποία οι Stones χρησιμοποίησαν ως στούντιο ηχογραφήσεων την δεκαετία του 1970 – υπό την επήρεια LSD. Σε μια  άλλη από τις αγαπημένες ανέκδοτες ιστορίες του Blake, ο Jagger προσπάθησε για πρώτη φορά στη ζωή του να καβαλήσει ένα άλογο, το οποίο έφυγε τρέχοντας «σαν μια Φεράρι». Εκτός όμως από τις αναμενόμενες, έντονες και γεμάτο καταχρήσεις στιγμές στην καθημερινότητα των Rolling Stones, το ανέκδοτο βιβλίο περιγράφει και τις πιο προσωπικές και ήρεμες πτυχές της προσωπικότητας του Jagger. Στο βιβλίο ο τραγουδιστής περιγράφει, μεταξύ άλλων, τον χώρο στα backstage όπου κατεύφευγε πριν τις συναυλίες για να εμψυχωθεί και να προετοιμαστεί για την παράσταση.

«Ο Mick Jagger έχει πει επανειλημμένα σε αναρίθμητες συνεντεύξεις ότι δεν θα γράψει ποτέ αυτοβιογραφία. Μόνο που σχεδόν κανένας δεν ξέρει ότι το έχει ήδη κάνει. Είναι μια εξαιρετική ματιά σε έναν από τους τρεις πιο σημαντικούς ροκ σταρς όλων των εποχών, αλλά, δυστυχώς, το κοινό μάλλον δεν θα την δει ποτέ», κατέληξε ο Blake. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Jagger δήλωσε ότι δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με τον εκδότη και αρνήθηκε να σχολιάσει τα γεγονότα που περιγράφει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017