Τα albums που θα ακούσουμε τον Μάρτιο

binulio
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Λίγο πιο κοντά στην άνοιξη και η μουσική που θα κυκλοφορήσει τον τρίτο μήνα του 2017, επιφυλάσσει επιστροφές πολυαναμενόμενες αλλά και αναπάντεχες, καθώς και μερικά ντεμπούτα που σας προκαλούν να ανακαλύψετε νέους καλλιτέχνες.

Magnetic Fields, «Song Memoir»

Στις 3 Μαρτίου θα έχουμε την ευκαιρία να βυθιστούμε στις αναμνήσεις του Stephen Merritt, που αποτύπωσε φυσικά με τη μορφή καινούργιων τραγουδιών και τις παρουσιάζει στο 11ο album τής μπάντας. Στον πενταπλό(!) δίσκο, κάθε τραγούδι είναι αφιερωμένο σε έναν χρόνο της ζωής του πολυσχιδούς μουσικού.

Jesus and Mary Chain, «Damage and Joy»
Η πολυαναμενόμενη επιστροφή μιας από τις πιο αγαπημένες indie rock μπάντες των '90’s, που μετά το reunion τους και την καινούργια τους περιοδεία (θα τους δούμε και στα μέρη μας), μας φέρνουν επιτέλους και νέα μουσική. Το πρώτο single  με τίτλο «Amputation» μάς έδωσε το πρώτο δείγμα γραφής της επιστροφής τους, και εμείς απλά ανυπομονούμε για να ακούσουμε τη νέα τους δουλειά.

Zara Larsson, «So Good»

Η τραγουδίστρια από τη Σουηδία γνωρίζει καλά τη συνταγή για το επόμενο pop hit κάτι που αποδεικνύει και η τεράστια επιτυχία των πέντε singles που έχει κυκλοφορήσει μέσα στα δύο περασμένα χρόνια. Τώρα ήρθε η στιγμή της ολοκληρωμένης της δουλειάς, που θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου. Αν και έχει κυκλοφορήσει ένα άτυπο ντεμπούτο το 2014, το album γνώρισε επιτυχία μόνο στη Σκανδιναβία. Το «So Good» αναμένεται να την εντάξει στη λίστα με τις pop πριγκίπισσες και η μικρή Zara είναι έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο.

Body Count, «Bloodlust»

Η μπάντα από το Los Angeles επιστρέφει στις 31 Μαρτίου και αναμένεται να σπείρει τον πανικό. Από το video «No Lives Matter», το οποίο είδαμε πριν λίγες μέρες, καταλαβαίνουμε ότι, παρά τα χρόνια που πέρασαν, οι Body Count θα συνεχίσουν τα αιχμηρά τους σχόλια για τις κοινωνικές ανισότητες και, αν μη τι άλλο, σήμερα είναι πιο απαραίτητοι από ποτέ. Στο album θα συμμετάσχουν οι Dave Mustaine, Randy Blythe και Max Cavalera ενώ έχουν διασκευάσει και το «Raining Blood» των Slayer.

Goldfrapp, «Silver Eye»

Την ίδια μέρα θα ακούσουμε και την ολοκληρωμένη επιστροφή των Goldfrapp, τέσσερα χρόνια μετά το «Tales of Us». Στο πρώτο single με τίτλο «Anymore», η Alison ακούγεται πιο ώριμη και κατασταλαγμένη από ποτέ. Η συνεχώς εξελισσόμεη καλλιτέχνιδα ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό της και μένει να δούμε αν οι νέοι της πειραματισμοί θα βρουν ανταπόκριση στο κοινό.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ