Οι Depeche Mode απαντούν στον ακροδεξιό Richard Spencer

depeche-mode Anton Corbijn
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Είχε αποκαλέσει τους Bρετανούς ροκάδες «το επίσημο συγκρότημα της εναλλακτικής δεξιάς».

Οι Depeche Mode απάντησαν στον Richard Spencer, ηγέτη της ρατσιστικής, ακροδεξιάς οργάνωσης National Policy Institute, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το συγκρότημα ως «το επίσημο συγκρότημα της εναλλακτικής δεξιάς». Ο Spencer είχε κάνει την δήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στo πλαίσιo συνεδρίου συντηρητικής πολιτικής δράσης στη Νέα Υόρκη, όταν και γρονθοκοπήθηκε στον αέρα από έναν περαστικό.

Reuters / Spencer Selvidge

Αργότερα ο Spencer έσπευσε να ξεκαθαρίσει μέσω Twitter ότι δεν έχει καμία επαφή με τους Depeche Mode, αλλά είναι «ισόβιος φαν» τους. Σε παλαιότερες αναρτήσεις του είχε ισχυριστεί ότι οι Depeche Mode «έχουν ήδη γράψει όλους τους ύμνους που χρειάζεται η εναλλακτική δεξιά» και ότι το «People Are People» αναφέρεται σε «φυλετικές διαφορές».

Εκπρόσωπος των Depeche Mode δήλωσε στο Esquire ότι οι ισχυρισμοί του Spence είναι «γελοίοι», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το συγκρότημα δεν έχει καμία σχέση με τον Spence και δεν υποστηρίζει το κίνημα της εναλλακτικής δεξιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόσφατο βιντεοκλίπ των Depeche Mode «Where’s The Revolution» αναφέρεται στην άνοδο του φασισμού στη Δύση.