5+1 συναυλίες για το μήνα Μάρτιο

party-hands
ΤΡΙΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Γεμάτος και αυτός ο μήνας από συναυλίες καθώς οδεύουμε ολοταχώς προς την άνοιξη.

Kalamata + Rebel Dogs, Mr. Booze

Λίγο stoner rock δεν έβλαψε ποτέ κανέναν ειδικά όταν συνδυάζεται με space rock, ψυχεδέλεια και εκείνη τη '70s αισθητική που γνωρίζει την απόλυτη αναβίωση τα τελευταία χρόνια. Οι Γερμανοί Kalamata μας προσκαλούν σε ένα πολύχρωμο, δυνατό και groovy μουσικό «ταξίδι». Μαζί τους θα βρίσκονται δύο εγχώρια συγκροτήματα, οι Αθηναίοι Rebel Dogs και οι Mr. Booze από την Καλαμάτα.

Ιnfo: 3 Mαρτίου, στο Modu

Facebook

Οι μυσταγωγία των Swans δε θα αφήσει άνθρωπο ασυγκίνητο την ερχόμενη Παρασκευή

Swans+Ψαραντώνης

Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν αυτό που είναι οι Swans, τη μουσική τους και τη φιλοσοφία τους. Ο εμβληματικός M.Gira προκαλεί ανατριχίλες εδώ και 35 χρόνια, δημιουργώντας το ένα συγκλονιστικό album μετά το άλλο, αγκαλιάζοντας τον θόρυβο και τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης, όλα τυλιγμένα σε έναν μανδύα θρησκευτικής κατάνυξης. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι μια μυσταγωγία σε πολύ υψηλές εντάσεις. Μαζί τους θα είναι ο Ψαραντώνης ή όπως τον προλογίζουν τα μεγαλύτερα φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής «Η κραυγή των θεών». Η μουσική του μπερδεύει τεχνηέντως και καθόλου επιτηδευμένα την παράδοση με τους ήχους της σύγχρονης μουσικής, ενώ ο ίδιος είναι αντισυμβατικός και έχει πάντα κάτι καινούργιο να παρουσιάσει. Το μίγμα αυτών των δύο δυνάμεων επί σκηνής αποτελεί μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Info: 3 Mαρτίου, στο Gagarin 205

Blues Pills

Δύο χρόνια μετά τη sold out εμφάνισή τους, η μπάντα από το Orebro επιστρέφει στην Αθήνα και αναμένεται να μας μαγέψει ξανά με τα τραγούδια τους και τη μαγευτική παρουσία της Elin Larsson. Η μπάντα ξεχωρίζει για τη λατρεία της στη δεκαετία του '70, για τις rock/blues καταβολές της που αποδίδονται σε υπέροχα τραγούδια και για τις ζωντανές εμφανίσεις της. Αν είχατε χάσει την προηγούμενη τους συναυλία στα μέρη μας, δεν είναι αργά να τους ανακαλύψετε.

Info: 11 Μαρτίου, στο Πειραιώς 117 Academy

Facebook / photo: Etienne Tisserand

Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Wax Tailor έρχεται ξανά στην Ελλάδα για να μας χαρίσει μια σπουδαία συναυλιακή εμπειρία

Wax Tailor

Ο Γάλλος μουσικός/παραγωγός της downtempo/electro hip-hop σκηνής επιστρέφει στη χώρα μας για δύο μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (18 Μαρτίου στο Fix Factory of Sound). O Tailor αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς της hip hop και της downtempo, χρησιμοποιώντας κινηματογραφικά μουσικά μοτίβα αλλά και τις blues/jazz επιρροές του στα albums του. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις και με τη βοήθεια visuals δημιουργεί μια πραγματική οπτικοακουστική εμπειρία που δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Info: 18 Μαρτίου, στο Fuzz Live Music Club

Blonde Redhead

Το τρίο της Kazu Makino και των αδελφών Pace θα βρεθεί στην Αθήνα για μια αναδρομή στην καριέρα τους που μετράει 20 χρόνια, αλλά και να παρουσιάσουν το νέο τους EP «3’oclock/golden light». Πειραματισμός, noise rock, shoegaze, dream pop, και post-punk είναι μερικές από τις λέξεις που πρέπει να θυμάστε, αν ανακαλύπτετε τώρα το συγκρότημα που βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο, ανακαλύπτοντας πάντα κάτι φρέσκο για να εισάγουν στις προσωπικές τους καταβολές.

Info: 19 Μαρτίου, στο Gagarin 205

Η ιέρεια της art pop σε μια από τις πιο πολυαναμενόμενες συναυλίες της χρονιάς

Roisin Murphy

Η avant-garde μόδα και η ηλεκτρονική μουσική έχουν βρει εδώ και χρόνια την τέλεια προσωποποίηση στο πρόσωπο της Ιρλανδής τραγουδίστριας. Μετά τους Moloko, η solo πορεία της χαρακτηρίστηκε από εντυπωσιακά live shows, εκκεντρικά ντυσίματα και μια μοναδική αισθητική που ενσωματώνει παρόν, μέλλον και παρελθόν, χρώμα, ειρωνεία και ευαισθησία στην περσόνα της. Μία τέτοια βραδιά θα ζήσουμε και στο τέλος Μαρτίου, σε ένα live που αναμένεται να συζητιέται για καιρό. 

Info: 25 Μαρτίου, στο Gazi Music Hall

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ