Το ζεύγος Obama υπέγραψε με ποσό ρεκόρ για την έκδοση δυο νέων βιβλίων

barack-obama-michelle-obama Pablo Martinez Monsivais
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η επέκταση συνεργασίας με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House φέρεται να κόστισε πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια.

Η Penguin Random House ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με τον Barack και την Michelle Obama για τη συγγραφή νέων βιβλίων. Στο παρελθόν το ζεύγος έχει εκδώσει βιβλία μέσω της Crown, θυγατρικής της Penguin Random House.

Αν και δεν έγιναν γνωστές οι οικονομικές πτυχές της συμφωνίας, η Financial Times ανέφερε ότι η υπογραφή του ζεύγους κόστισε πάνω από 60 εκατομμύρια (ποσό ρεκόρ), στον εκδοτικό οίκο. Συγκριτικά, ο πρώην πρόεδρος Bill Clinton κατείχε το ρεκόρ όταν πούλησε τα δικαιώματα των απομνημονευμάτων του. με τίτλο «My Life», το 2004 για 15 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο διάδοχος του στον Λευκό Οίκο, George W Bush, απέσπασε περίπου 10 εκατομμύρια για το «Decision Points» που κυκλοφόρησε το 2010.

«Είμαστε απόλυτα ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε την εκδοτική συνεργασία μας με τον πρόεδρο και την κυρία Obama. Με τα λόγια και την καθοδήγησή τους άλλαξαν τον κόσμο και κάθε μέρα, με τα βιβλία που εκδίδουμε στην Penguin Random House, προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο. Τώρα ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με τον πρόεδρο και την κυρία Obama για να καταστήσουμε καθένα από τα βιβλία τους παγκόσμια εκδοτικά γεγονότα πρωτοφανούς σκοπιάς και σημασίας», δήλωσε ο εκδοτικός οίκος στην ανακοίνωση του.

Το ζεύγος Obama σκοπεύει να δωρίσει ένα «σημαντικό ποσό» από τα έσοδά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου και του Obama Foundation. Το επόμενο βιβλίο του πρώην προέδρου αναμένεται να γίνει ανάρπαστο, όπως και τα «Dreams from My Father» και «The Audacity of Hope», τα οποία θεωρούνται ότι συνέβαλαν ουσιαστικά στην πορεία του στον Λευκό Οίκο.