Βρέθηκε το πιο παλιό φιλμ με τους Beatles

beatles
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Paul McCartney και John Lennon χαζεύουν τις αστυνομικές επιδείξεις το καλοκαίρι του 1958.

Ένα φιλμ με αγώνες επιδείξεων της αστυνομίας του Λίβερπουλ από το καλοκαίρι του 1958 ενδέχεται να περιέχει την πρώτη «κινηματογραφική» εμφάνιση των Beatles. Σύμφωνα με τον Michael McCartney, αδερφό του Paul, είναι σχεδόν βέβαιος ότι το φιλμ δείχνει τον ίδιο, τον αδερφό του και τον John Lennon. «Ήταν μια μεγάλη διοργάνωση στο Λίβερπουλ και αυτό κάναμε κάθε καλοκαίρι – παίρναμε ξαπλώστρες , ανεβαίναμε στην τσιμεντένια ταράτσα και βλέπαμε ένα δωρεάν σόου. Νομίζω ότι ο John πρέπει να ήταν εκεί εκείνη τη χρονιά – σίγουρα. Ο φίλος του, ο Pete Shotton, ήταν δόκιμος αστυνομικός. Εύκολα θα μπορούσε να είναι και ο George [Harrison] εκεί. Είναι τρελό – εξαιρετικά συναρπαστικό και απίστευτο», δήλωσε στην Liverpool Echo ο Michael McCartney.

YouTube

Οι Paul και Michael McCartney καθώς και ο John Lennon παρακολουθούν τους αγώνες επιδείξεων της αστυνομίας του Λίβερπουλ.

Το φιλμ ανακαλύφθηκε από τον Peter Hodgson, ο οποίος και το ανέβασε στη συνέχεια στο Facebook. Όπως αναφέρει ο ίδιος στην εφημερίδα, τα μέλη των Beatles στέκονται στην οροφή της εξωτερικής τουαλέτας του σπιτιού και παρακολουθούν την ετήσια επίδειξη της αστυνομίας με άλογα και σκυλιά. Μετά από έρευνα που έκανε ο ίδιος, κατάφερε να επιβεβαιώσει ότι το σπίτι στο οποίο κάθονται οι δυο McCartney και ο Lennon είναι όντως αυτό των McCartney, στο νούμερο 20 της Forthlin Road. Το φιλμ έχει διάρκεια 41 λεπτά και στο 34ο λεπτό τα «Σκαθάρια» διακρίνονται σε ένα πλάνο στην οροφή του σπιτιού.

Στην επίσημη βιογραφία του Paul McCartney, «Many Years From Now», που έγραψε ο Barry Miles, υπάρχουν αρκετές αναφορές στην ετήσια εκδήλωση της αστυνομίας. Το πίσω μέρος του σπιτιού των McCartney, όπως εξηγεί ο συγγραφέας, έβλεπε προς την σχολή της Αστυνομίας και συχνά παρακολουθούσαν τις ετήσιες επιδείξεις με άλογα και σκυλιά.