O Prince δεν ξεπέρασε ποτέ τον θάνατο του γιου του

mayte-garcia-prince
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ο γιος του τραγουδιστή γεννήθηκε με σπάνια γενετική διαταραχή και πέθανε μετά από έξι μέρες.

Η πρώην σύζυγος του Prince, Mayte Garcia, μιλά για τον θάνατο του γιου που απέκτησε με τον τραγουδιστή, στα απομνημονεύματά της με τίτλο «The Most Beautiful: My Life With Prince» που εξέδωσε πρόσφατα. Η τραγουδίστρια και χορεύτρια ήταν παντρεμένη με τον Prince για τέσσερα χρόνια, από το 1996 μέχρι το 1999.

«Δεν νομίζω ότι το ξεπέρασε ποτέ. Δεν ξέρω πως θα μπορούσε κανείς να το ξεπεράσει. Ξέρω ότι εγώ δεν το έχω καταφέρει» εξηγεί η Garcia αναφορικά με τον θάνατο του γιου της Amiir, μόλις έξι μέρες μετά την γέννησή του τον Οκτώβριο του 1996. Το ζευγάρι προσπαθούσε να κάνει παιδιά για καιρό, με την Garcia να αποκαλύπτει ότι κατενθουσιάστηκαν με την είδηση της εγκυμοσύνης.

Invision/AP / Jordan Strauss

Η Mayte Garcia έκανε τις αποκαλύψεις για τον θάνατο του γιού που απέκτησε με τον Prince στα απομνημονεύμετα της.

Ενώ η εγκυμοσύνη προχώραγε κανονικά, η Garcia αντιμετώπισε μια αιμορραγία μια μέρα και γιατρός τής συνέστησε να γίνει αμνιοκέντηση για τυχόν γενετικές ανωμαλίες, μια διαδικασία που εμπεριέχει τον κίνδυνο της ποβολής. Ο γιατρός εξήγησε ότι «ορισμένες φορές το σώμα προσπαθεί να αποδεσμεύσει το έμβρυο για κάποιο λόγο», αλλά ο Prince ήταν κατηγορηματικά αντίθετος στην προοπτική της αμνιοκέντησης και προσευχήθηκε για την υγεία του παιδιού του. Εξετάσεις με υπέρηχο αργότερα έδειξαν ότι το παιδί τους ενδέχεται να αντιμετωπίσει «κάποια μορφή νανισμού», κάτι για το οποίο το ζευγάρι ήταν προετοιμασμένο. Ο γιατρός τους προειδοποίησε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, συνιστώντας ξανά την αμνιοκέντηση, αλλά ο Prince ήταν ανένδοτος.

Τελικά ο Amiir γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου με καισαρική τομή, με την Garcia να μην έχει λόγια να περιγράψει τη χαρά στο πρόσωπο του Prince. Όταν όμως είδα καλύτερα το νεογέννητό τους, η χαρά άλλαξε σε τρόμο. Το μωρό γεννήθηκε με την σπάνια γενετική διαταραχή  Pfeiffer τύπου 2, η οποία προκαλεί σοβαρές σκελετικές ανωμαλίες και παραμορφώσεις. Η Garcia θυμάται τον Prince να αναρωτιέται γιατί δεν έκλαιγε ο Amiir, καθώς το ιατρικό προσωπικό προσπαθούσε να σώσει την ζωή του μωρού. Μετά από αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, το μωρό δυσκολευόταν να αναπνεύσει και τελικά πέθανε μετά από έξι μέρες.

Αναφορικά με την επιλογή της να μιλήσει για το τραγικό συμβάν μετά το θάνατο του Prince, η Garcia εξήγησε πως ήξερε ότι πολλά πράγματα θα μαθευτούν για τον τραγουδιστή, αρνητικά και θετικά, αλλά ήθελε η δική της ιστορία να είναι από αγάπη. Ο ίδιος ο Prince δεν είχε μιλήσει ποτέ δημόσια για τον θάνατο του γιού τους.