«Ταξιδεύοντας στον Κόσμο με τα Χρώματα» της Κωνσταντίνας Δασκαλάκη

katerina-daskalaki1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Η έκθεση εγκαινιάζεται στην Chili Art Gallery την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 19.30 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 5 Μαΐου.

Η Κωνσταντίνα Δασκαλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φιλολογία στο πανεπιστήμιο του Manchester της Αγγλίας. Στη Φλωρεντία της Ιταλίας σπούδασε ζωγραφική στην Ελεύθερη Ακαδημία των Καλών Τεχνών (Libera Accademia Di Belle Arti). Στην διάσημη σχολή της Φλωρεντίας Il Bisonte παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής, ενώ επίσης διδάχθηκε από μεγάλους μαέστρους την τέχνη της δημιουργίας μασκών και της ιαπωνικής ζωγραφικής με μελάνι στο ύφασμα που ονομάζεται Yuzen και στο χαρτί που ονομάζεται Sumie.

Το στυλ της προσδιορίζεται naif-figurative και η δύναμή της είναι τα δυνατά και φωτεινά χρώματα καθώς και η παραμυθένια ατμόσφαιρα. Πηγή έμπνευσής της αποτελούν οι πόλεις και η φύση, ενώ αγαπά τις ελαιογραφίες, καθώς και όλα τα άλλα υλικά. Η καλλιτέχνης έκανε διάφορες δημοσιεύσεις κι έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό, καθώς επίσης και σε δημοπρασίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πλαισιώσει μουσικά το PIRAEUS GUITAR ENSEMBLE, ένα κιθαριστικό σύνολο με έντονη παρουσία στο καλλιτεχνικό χώρο της χώρας μας τα τελευταία χρόνια. Τα μέλη που αποτελούν το Piraeus Guitar Ensemble είναι οι: Ηλίας Διαμαντάκης, Γιώργος Γκόλγκαρης, Δανάη Τζούμπα, Γιάννης Μποκέας. Είναι διπλωματούχοι και πτυχιούχοι, με σολιστική δραστηριότητα, βραβευμένες εμφανίσεις σε κιθαριστικούς διαγωνισμούς και εκπαιδευτική δράση ως καθηγητές κλασικής κιθάρας σε ωδεία. Το ρεπερτόριο τους κινείται από την εποχή Μπαρόκ έως το σήμερα. Μέσα από τα διάφορα μουσικά στυλ συνομιλούν οι Albinoni, Vivaldi, Bach, Tarrega, Nino Rota, Piazzolla, Βeatles, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης αλλά και άλλοι σημαντικοί συνθέτες, πάντα μέσα από την πλούσια σε ηχοχρώματα και εσωτερική ευρύτητα των δυνατοτήτων που προσφέρει η κλασική κιθάρα.

Info
Eγκαίνια: Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 στις 19.30
Διάρκεια: 21 Απριλίου - 5 Μαΐου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.30-19.00, Σάββατο 12.00-16.00, Κυριακή κλειστά

Chili Art Gallery
Δημοφώντος 13-15,Θησείο, Αθήνα
Τηλ. 210 7292564 – 6936755599  
E: [email protected]