Αλληλοεκτίμηση μεταξύ Lana Del Rey και Courtney Love

lana-del-rey-courtney-love
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Οι δυο τραγουδίστριες αποκάλυψαν ποια είναι τα τραγούδια της μιας που προτιμά η άλλη.

Η Lana Del Rey μίλησε με την Courtney Love σε μια νέα συνέντευξη για το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Dazed, όπου οι δυο τραγουδίστριες συζήτησαν πόσο αρέσει στην κάθε μια η μουσική της άλλης. Οι Del Rey και η Love είχαν κάνει κοινή περιοδεία το 2015. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Love αποκάλυψε ότι το αγαπημένο της τραγούδι τής Del Rey είναι το «Blue Jeans». «Νομίζω το πιο αγαπημένο μου τραγούδι σου – δεν θα σου αρέσει γιατί είναι παλιό – είναι το Blue Jeans», δήλωσε η Love, για να σχολιάσει ότι της είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ο στίχος «You’re so fresh to death and sick as ca-cancer».

Απαντώντας, η Del Rey εξήγησε πως το τραγούδι έχει τη σφραγίδα του συνεργάτη της, Emile Haynie, και πως αρχικά θύμιζε περισσότερο μια μπαλάντα του Chris Isaak. Μετά τις ηχογραφήσεις και την παραγωγή, όμως, το τραγούδι άλλαξε ύφος και άρχισε να παίζεται στο ραδιόφωνο. Αυτό της είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αφού το κομμάτι ξεκίνησε ως μια κλασσική σύνθεση από τον φίλο της, Dan Heath, πάνω στην οποία άρχισε να τραγουδάει.

Reuters / Mario Anzuoni

Από την πλευρά της η Del Rey ξεχώρισε το βιντεοκλίπ για το «Malibu» καθώς και το τραγούδι «Awful» των Hole, του συγκροτήματος της Courtney Love. «Είσαι μια από τις αγαπημένες μου δημιουργούς», δήλωσε η Del Rey, για να απαντήσει η Love «είσαι και εσύ μια από τις δικές μου, οπότε ματ». Όπως εξήγησε η Del Rey, θεωρεί ότι αυτό που έκανε η Courtney Love ήταν «η επιτομή του cool» και συμπλήρωσε πως, παρά τους πολύ διαφορετικούς ήχους που υπάρχουν πια, η νεολαία μπορεί να διακρίνει πότε κάτι έρχεται «αυθεντικά από την καρδιά». Μιλώντας για το «Awful», η Del Rey υπογράμμισε ότι το τραγούδι μπορεί να μην ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία, αλλά ο κόσμος το αναγνωρίζει όποτε το ακούει.