Μιλήσαμε με τους The Noise Figures που ετοιμάζονται να τιμήσουν την παγκόσμια ημέρα δισκάδικου ζωντανά

noise-figures
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Εν όψει της παγκόσμιας ημέρας δισκάδικου, το six d.o.g.s ετοιμάζει το Σάββατο 22 Απριλίου ένα ολοήμερο event με πλούσιο και ελκυστικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει από πάγκους με βινύλια, μέχρι live και dj sets. Στους πρώτους ρόλους οι The Noise Figures. Εμείς τους συναντήσαμε και ιδού τι μάθαμε πριν το πολυαναμενόμενο live.

Οι Noise Figures είναι οι Γιώργος Νίκας και Στάμος Μπάμπαρης, ένα δίδυμο που μετράει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τα μεγαλύτερα διεθνή ονόματα όπως ;PJ Harvey, Black Rebel Motorcycle Club, Slowdive, Brian Jonestown Massacre κ.ά. Με αυτές τις περγαμηνές ανά χείρας έρχονται το Σάββατο στο six d.o.g.s. για να τιμήσουν από κοινού την 10η Record Store Day, όπως εκείνοι ξέρουν και όπως εμείς αναμένουμε!

Πείτε μας λίγα λόγια για την τελευταία σας κυκλοφορία, το 7ιντσο που περιλαμβάνεται στη συλλογή της Inner Ear «A Distant Victory Singles Club».

Τα παιδιά από την Inner Ear μας είχαν πει για την ιδέα των 12 εφτάιντσων από 12 διαφορετικές μπάντες πριν από καιρό. Ήταν χαρά μας να συμμετέχουμε κι εμείς στον εορτασμό των 10 ετών της Inner Ear με τα δύο κομμάτια που πλαισιώνουν το δικό μας single. Ταυτόχρονα ήταν και μια ευκαιρία να ηχογραφήσουμε δύο παλαιότερα κομμάτια μας που θα έμεναν στα αζήτητα και να δοκιμάσουμε πάνω τους πράγματα που δεν θα κάναμε στους δίσκους μας. Το «When The Flames Go Up» και το «Mute Blonde» ηχογραφήθηκαν από τον καλό μας φίλο Ekelon σε μία συνεργασία που θέλαμε καιρό να κάνουμε. Το «Mute Blonde» μάλιστα αποτελεί σχεδόν αναπόσπαστο κομμάτι του setlist μας από το πρώτο μας gig.

Nicoleta Tzavella

Το ήμισυ των Noise Figures, ο Στάμος Μπάμπαρης

Τον τελευταίο καιρό, παρακολουθούμε ότι πολλές ελληνικές αγγλόφωνες μπάντες καταφέρνουν τελικά να εδραιωθούν, να βγούν από τα εγχώρια στεγανά, να κάνουν sold out συναυλίες κτλ. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η καλή περίοδος για αυτά τα συγκροτήματα;

Είναι όντως ένα πολύ ευχάριστο γεγονός που προφανώς οφείλεται στη σκληρή επαγγελματική δουλειά και αφοσίωση.

Φιλοξενηθήκατε πρόσφατα σε ένα άρθρο του National Geographic, σχετικά με τη μουσική σκηνή στην Ελλάδα της κρίσης. Πιστεύετε ότι τελικά, η κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση διαμόρφωνουν ένα νέο ρεύμα δημιουργικότητας στη χώρα μας;

Όταν δεν έχεις τίποτα, δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Ευκαιρία να δοκιμάσεις κάτι που ήθελες πάντα, να αφοσιωθείς εκεί και να δώσεις όλη σου την ενέργεια. Και όταν ακολουθείς την αλήθεια σου, συμβαίνουν συγχρονισμοί.

Εσείς από που αντλείτε έμπνευση για να γράψετε τα τραγούδια σας; Ποιά διαδικασία ακολουθείτε όταν γράφετε μουσική;

Έμπνευση είναι τα ταξίδια που κάνουμε, τα πράγματα που βλέπουμε, τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας. Συνήθως γράφουμε ένα ρυθμικό μέρος στα τύμπανα και εκεί πάνω πατάει η κιθάρα ή το αντίστροφο. Οι φωνές και οι στίχοι μπαίνουν στο τέλος.

O Γιώργος Νίκας

Ποια είναι τα επερχόμενα σας σχέδια;

Αυτό το διάστημα κάνουμε προπαραγωγή σε νέα κομμάτια, που θα σχηματίσουν τον τρίτο μας δίσκο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το νέο υλικό και ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε και live. Κάποια κομμάτια θα παιχτούν και στα επερχόμενά μας gigs, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το Record Store Day στις 22 Aπριλίου στο six d.o.g.s., Το Westside Festival στην Πάτρα, το Europavox Festival στη Γαλλία και άλλα.

Το event του Σαββάτου στο six d.o.g.s.
Για τα δέκατα γενέθλια του Record Store Day, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, το Project Space θα μεταμορφωθεί σε αυτοσχέδιο pop up δισκάδικο, με ενδιάμεσα live από τους King Elephant και Lefteris Moumtzis και dj sets από Black Athena, DJ Freestone, Discojuisce, Mr. Z, KY. Στο Gig Space θα στηθεί μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με θέμα το παρόν και το μέλλον της ελληνικής δισκογραφίας, με ένα πάνελ απαρτιζόμενο από μουσικούς, δημοσιογράφους και ιθύνοντες της μουσικής βιομηχανίας. Στη συνέχεια, οι Noise Figures και The Bonnie Nettles θα αναλάβουν το κομμάτι των live εμφανίσεων. Και για να μην ξεχνάμε τον ερχομό του καλοκαιριού, ο περίφημος κήπος θα είναι ανοικτός και τα cocktails διαθέσιμα κατά τη διάρκεια ή μετά την απαραίτητη βόλτα στον πολυχώρο.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ