O Christian Fennesz live στην Αγγλικανική Εκκλησία και οι λόγοι για να πάτε

christian-fennesz
ΤΡΙΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Ο Αυστριακός συνθέτης έρχεται για δύο συναυλίες στην Αγγλικανική Εκκλησία στο πλαίσιο του St. Paul’s Sessions και η πρότασή μας είναι να μη χάσετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τη μουσική του. Δείτε γιατί:

1. Από την αρχή της καριέρας του έχει αφιερωθεί στον πειραματικό ήχο, είτε ως μέλος της μπάντας Maische, είτε ως solo artist. Το ντεμπούτο του EP που κυκλοφόρησε το 1995, εξερευνούσε την ηλεκτροακουστική επιστήμη και την ambient. Έκτοτε μετράει πολλές κυκλοφορίες, πάντα καταθέτοντας τη δική του πρόταση για τον ηλεκτρονικό ήχο.

2. Όταν αποφασίζει να καταπιαστεί με διασκευές, τα αποτελέσματα κάνουν το έργο να ξεχωρίζει με δυσκολία από το πρωτότυπο, όπως στο «Paint It Black» των Rolling Stones.

3. Το 2009, μαζί με τους Sparklehorse. έφτιαξε το album «In the Fishtank 15», το οποίο ηχογραφήθηκε σε δύο μέρες και ήταν μία από τις τελευταίες δουλειές του τραγουδιστή της μπάντας Mark Linkous πριν τον θάνατό του ένα χρόνο μετά. 

4. Παρότι είναι αφοσιωμένος στους πειραματισμούς και η μουσική του μπορεί να θεωρείται «για λίγους», albums όπως το «Endless Summer» , που έλαβε επιδοκιμαστικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, τον έκανε γνωστό και σε μεγαλύτερα ακροατήρια. Έχει συνεργαστεί με τον σπουδαίο David Sylvian, αλλά και με τους Ulver στη συναυλία τους στην Όπερα της Νορβηγίας, ενώ έχει κάνει curating σε φεστιβάλ των All Tomorrow’s Parties. Η τελευταία του συνεργασία ήταν με τον Αμερικανό μουσικό Jim O’ Rourke, αποτέλεσμα της οποίας ήταν το album «It’s Hard for Me To Say I’ m Sorry».

5. Ο πρωτοποριακός και υψηλής αισθητικής ήχος του βασίζεται στον μαγικό συνδυασμό της ανθρώπινης έμπνευσης και της συνδρομής της τεχνολογίας. Στην πανέμορφη Αγγλικανική Εκκλησία με την ιδιαίτερη ακουστική αναμένεται να ξεδιπλωθεί όλη η μυσταγωγία της μουσικής του.

Info
Christian Fennesz live
Παρασκευή 28 (sold out) & Σάββατο 29 Απριλίου 2017 (απομένουν λίγα εισιτήρια)
ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 16€  
St Paul's Sessions
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα, Αθήνα

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ