Μια βραδιά αφιερωμένη στον Λέοναρντ Κοέν στον Ιανό

ianos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Με αφορμή το βιβλίο «Η Μουσική του Ξένου» των εκδόσεων Ιanos σε μετάφραση Λίνας Νικολακοπούλου, ο Ianos παρουσιάζει μία βραδιά αφιερωμένη στον Λέοναρντ Κοέν.

Μέσα από την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου θα έρθουμε σε πιο βαθειά επικοινωνία με την προσωπικότητα του μεγάλου τραγουδιστή, ενώ παράλληλα θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια του.
 

Το βιβλίο
Λέοναρντ Κοέν , «Η μουσική του ξένου»
Επιλογή από ποιήματα και τραγούδια
Μεταγραφή: Λίνα Νικολακοπούλου
Συνεργάστηκε η Δάφνη Αλεξανδρή

Το βιβλίο συγκεντρώνει ποιήματα και τραγούδια από την πορεία του μέσα στο χρόνο. Αυστηρός στην τέχνη της ποιήσεως και του τραγουδιού, ο Λέοναρντ Κοέν καταθέτει την αγωνία και την ταραχή του για τους ανθρώπους και τον κόσμο, όπως τον προσλαμβάνει εκείνος.

Ο Λέοναρντ Κοέν στο ησυχαστήριό του, την Ύδρα

Προσωπικές σχέσεις, τοπία, η Ύδρα, ο δρόμος προς τη Λάρισα, ένα ελληνικό στρώμα, το Λος Άντζελες, ο Καναδάς, το Παρίσι, το Λονδίνο, ο Χίτλερ, το Ισραήλ, το Μανχάταν, η Τσιγγάνα και άλλοι τόποι και άλλες φωνές, προσθέτουν στην μυθολογία του. Μοναδικός στον τρόπο που καταγράφει την προσωπική του κατάσταση και ζωή, μας κάνει να αναπνέουμε τα λόγια ενός σοφού, που μας είναι απαραίτητα για την πορεία μας μέσα στον κόσμο.

Info
Ianos
Σταδίου 24
Πέμπτη, 11 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. - 10:30 μ.μ.
ίσοδος ελεύθερη
Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr