To νέο «παιδί» του Renzo Piano

renzo-piano
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Μετά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και άλλα φωτεινά πρότζεκτ, ο Renzo Piano αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες το πολυαναμενόμενο Centro Botin στο Σανταντέρ, στην Ισπανία. της Σάντυς Τσαντάκη

Είναι χτισμένο μπροστά στην θάλασσα. Ο πολυβραβευμένος αρχιτέκτονας που έχει συνδέσει το όνομα του με κτίρια όπως το Centre Georges Pompidou στο Παρίσι και το Whitney Museum στη Νέα Υόρκη, σχεδιάζει για πρώτη φορά ένα κτίριο που θα γράψει ιστορία στην Ισπανία.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Μετά από καθυστέρηση τριών χρόνων για να ξεκινήσει το έργο, χρειάστηκαν περίπου έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί. Με τεράστια παράθυρα παντού, η θέα (και το φως) παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Centro Botin.

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Ιουνίου. Για ένα κτίριο με χάι-τεκ αισθητική, και μεταμοντέρνα μαζί, που σίγουρα κρύβει και μια φουτουριστική προσέγγιση.

Οι θαυμαστές του Renzo Piano σίγουρα θα εκτιμήσουν και την τελευταία λεπτομέρεια. Τα βιομηχανικά στοιχεία συμφιλιώνονται με το φυσικό στοιχείο. Ο ιστορικός κήπος στο Μουσείο, μαζί με «ζωντανά» έργα τέχνης, εντός και εκτός, θα πλαισιώσουν μία από τις μεγαλύτερες συλλογές της χώρας με σύγχρονα έργα τέχνης διεθνών καλλιτεχνών του Fundacion Botin. 

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Το ωραιότερο όλων; Oι μελλοντικοί επισκέπτες θα μπορούν από τώρα να κλείσουν θέση στο Εlevator Bed, ένα δωμάτιο με πλήρη εξοπλισμό και ένα κρεβάτι που κάνει πλήρη περιστροφή για να δεις τη θέα από ψηλά από διαφορετική προοπτική, και την υπογραφή του Carsten Holler. Και φυσικά για την έκθεση με 80 έργα Goya στο νέο τους …σπίτι. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr