7 τροφές που θα ανεβάσουν τη λίμπιντό σας

trofes-seks
ΤΡΙΤΗ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Αν θέλετε να ανεβάσετε την ένταση στην κρεβατοκάμαρα, το φαγητό θα σας βοηθήσει! Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά υπάρχουν μερικές μαγικές τροφές που μπορούν να σας «ξεσηκώσουν».

 Ποιες είναι οι «αφροδισιακές» τροφές, που θα ανεβάσουν τη διάθεσή σας, χαρίζοντας σας εντυπωσιακές επιδόσεις;

Αμύγδαλα

Είναι συνδεδεμένα με τη τόνωση της σεξουαλικής διάθεσης και περιέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτικές ίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Είναι πλούσια σε λιπαρά, ενώ δεν περιέχουν χοληστερόλη.

Αβοκάντο

Γνωρίζετε ότι οι Ατζέκοι είχαν ονομάσει τα αβοκάντο, όρχεις, κι αυτό γιατί το σχήμα τους, τους θύμιζε γεννητικά όργανα. Τα αβοκάντο μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε διάρκεια στην πράξη, αφού περιέχει  μέταλλα, μονοακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη Β6, τα οποία «απογειώνουν» την ενέργειά σας και την σεξουαλική σας ορμή.

Φράουλες

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2008, οι άντρες βρίσκουν πιο σέξι τις γυναίκες που φορούν κόκκινα ρούχα! Οι φράουλες είναι γνωστές σαν το φρούτο του πειρασμού. Γιατί; Περιέχουν φιλικό οξύ, βιταμίνη Β, έχουν καρδιοτονωτικές ιδιότητες, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φαινόλες  και βιταμίνες Α και C, ενώ περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη Θεωρούνται ευεργετικές για όσους έχουν αναιμία και υπέρταση, οπότε καταλαβαίνετε ότι θα πάρετε τα πάνω σας και θα είστε έτοιμοι για όλα!

Ρόκα

Από τον πρώτο αιώνα, η ρόκα θεωρούνταν αφροδισιακή τροφή.. Μία κούπα ρόκα περιέχει 19 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος. Ακόμη είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνη Β, ενώ έχει και άλλες βιταμίνες της ίδια ομάδας,  όπως είναι η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη, και η νιασίνη.

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός και το σέλινο, θα κάνουν το ασθενές φύλο να νιώσει ακόμη πιο ερωτικό, αφού θεωρούνται αφροδισιακά. Το σέλινο περιέχει συστατικά που  απελευθερώνουν μία μυρωδιά παρόμοια με τον ανδρικό ιδρώτα, που αναστατώνει τις γυναίκες γιατί ενεργοποιεί τις υποδοχείς των φερορμόνων τους, ενώ ο μαϊντανός αποτελεί διεγερτικό για τη μήτρα.

Μέλι

Θεωρείται αφροδισιακό και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το τιμούσαν ιδιαιτέρα. Συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και κάποιοι θεωρούν πως  λειτουργεί σαν θεραπευτικό κατά της στειρότητας και της αντρικής ανικανότητας. Δοκιμάστε το με γιαούρτι καρύδια και μέλι και θα γίνει χαμός!

Θαλασσινά

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών. Το λίπος των ψαριών και θαλασσινών είναι υψίστης διατροφικής αξίας, αφού είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα. Προστατεύουν την καρδιά, βοηθούν στη πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων, ελαττώνουν την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη αίματος, ενώ έχουν και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Θα σας ανεβάσουν τη διάθεση και είναι πλούσιες πηγές βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Επίσης περιέχουν ψευδάργυρο, ένα μέταλλο που σχετίζεται με την γονιμότητα και την καλή υγεία της σεξουαλικής σας ζωής. Έτσι ο σύντροφος σας θα γίνει ταύρος μαινόμενος, αφού τα στρείδια και τα θαλασσινά θα τον βοηθήσουν στην παραγωγή τεστοστερόνης, της ορμόνης δηλαδή που είναι υπεύθυνη για την σεξουαλική επιθυμία.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]