7 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

trofes-paxainoun
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2014

Κλαίτε στα δοκιμαστήρια, δοκιμάζοντας μαγιό; Aπορείτε που η κοιλιά σας έχει φουσκώσει σαν μπαλόνι και αγωνιάτε για το πώς θα μπείτε στο σορτσάκι σας; Πείτε «όχι» στην καθημερινή κατανάλωση των παρακάτω τροφών και όλα θα αλλάξουν!

Γλυκές διατροφικές αμαρτίες

Μια από τις χειρότερες διατροφικές επιλογές για εσάς που θέλετε να βγείτε στην παραλία με το κεφάλι ψηλά είναι κάποια γλυκά, που είναι διατροφικές βόμβες.Το τσιζκέικ και το παγωτό είναι δύο από τα γλυκά, που πρέπει να τρώτε σε μικρές μερίδες, αν δεν θέλετε η ζυγαριά σας να χτυπήσει κόκκινο!

Το ένα όγδοο ενός τσιζκέικ περιέχει από 300 μέχρι και 400 θερμίδες. Το γαλακτομπούρεκο και οι γλυκές πίτες με κρέμα και ξηρούς καρπούς μπορεί να είναι νόστιμες και να σας φτιάχνουν το κέφι, όμως παχαίνουν.

Όταν τρώτε μισή κούπα παγωτό βανίλια λαμβάνετε 135 θερμίδες. Μην φάτε όμως την οικογενειακή συσκευασία, γιατί τα αποτελέσματα στη σιλουέτα σας θα είναι καταστροφικά. Αν μάλιστα συνδυάσετε μπισκότα με παγωτό και σαντιγί μπορεί να φτάσετε τις  1,080 θερμίδες, χωρίς να το καταλάβετε.

Αμαρτωλό πρωινό

Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνετε λουκάνικα και μπέικον σε μεγάλες ποσότητες. Είναι γεμάτα λιπαρά και θερμίδες! Σκεφθείτε μόνο ότι δύο λουκάνικα περιέχουν 165 θερμίδες, εκ των οποίων το 81% είναι λίπος!

Το μπέικον είναι μια εξίσου κακή διατροφική επιλογή. Τρία κομμάτια μπείκον περιέχουν 129 θερμίδες και οι 90 είναι λιπαρά! Μια ακόμη κρυφή διατροφική βόμβα είναι τα μπισκότα που σας αρέσει να μασουλάτε! Ένα μόνο μπισκότο περιέχει  212 θερμίδες, και όπως γνωρίζετε, κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!

Όχι στα πατατάκια

Τα αγαπημένα σας πατατάκια και οι ξηροί καρποί είναι δύο ακόμη πράγματα που πρέπει να μην τρώτε συχνά. 20 μόνο πατατάκια περιέχουν 150 θερμίδες. Ένα σακουλάκι με τσιπς περιέχει περισσότερες από 1200 θερμίδες. Το ίδιο περίπου ισχύει και με τους ξηρούς καρπούς. 28 φιστίκια περιέχουν 165 θερμίδες και μια κούπα περισσότερες από 1300 θερμίδες.

Βουτυράκι κανείς;

Λατρεύετε το βούτυρο; Ίσως θα πρέπει να το καλοσκεφθείτε. Μια μόνο κουταλιά του γλυκού περιέχει  45 θερμίδες. Αν λοιπόν κάθε φορά που φτιάχνετε τοστ ή σάντουιτς προσθέτετε βούτυρο «κόψτε» αυτήν την κακή συνήθεια γιατί εκτός από τις θερμίδες δεν είναι και υγιεινό.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]