4 τρόποι να δροσιστείτε με αγγούρι, το καλοκαίρι

aggouria
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Τα έχουμε συνδέσει με τη χωριάτικη σαλάτα, όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα αγγούρια πέρα από σαλάτες, μπορώ να σας διαβεβαιώσω. Δοκιμάστε τους πρωτότυπους τρόπους, που σας προτείνουμε στο clickatlife.gr, για να χρησιμοποιήσετε τα αγγούρια σας.

Είναι μια εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης, δεδομένου ότι είναι 94%  νερό. Περιέχουν ακόμη κάλιο και πολλά θρεπτικά συστατικά, διοξείδιο του πυριτίου που βοηθούν να διατηρήσετε το δέρμα σας λείο και υγιές.

Smoothie αγγούρι

Θα ξεκινήσω με την αγαπημένη μου συνταγή. Κόψτε τα αγγούρια σε κύβους και καταψύξτε τα, για να τα έχετε στη διάθεση σας, όποτε τα χρειαστείτε.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα για να παγώσετε τις μπανάνες σας, δίνοντας τους  μια κρεμώδη, παγωμένη γεύση, που είναι γλυκιά, χωρίς να περιέχει ζάχαρη. Χρησιμοποιήστε στέβια για να γλυκάνετε το smoothie σας, αν έχετε «γλυκό δόντι», όπως εγώ!

Κάντε τα τουρσί

Είναι πανεύκολο να φτιάξετε το δικό σας τουρσί. Κόψτε τα φέτες, τοποθετήστε τα σε άλμη ( νερό, μια κουταλιά της σούπας ξίδι και δύο κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι). Κλείστε τα σε ένα βάζο και αφήστε τα στο ντουλάπι σας για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Τόσο απλά!

Ντιπ αγγούρι

Ένας εύκολος τρόπος για να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά  από τα αγγούρια είναι να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο ντιπ. Η αγαπημένη μου συνταγή είναι με αγγούρι, γιαούρτι, μουστάρδα, αβοκάντο, λεμόνι, μαύρο πιπέρι και ξύδι μήλου. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και οι φίλοι σας θα γλύφουν και τα δάχτυλα τους.

Μάσκα αγγούρι

Μην το φάτε, βάλτε το στο προσωπάκι σας! Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ηρεμήσετε, μετά από μια μεγάλη μέρα στην παραλία, τώρα που ο ήλιος καίει και ο υδράργυρος «χτυπάει κόκκινο». Ανακατέψτε μερικές φέτες αγγούρι με γιαούρτι και λίγο μέλι. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπό σας για μια ώρα και αφού το αφαιρέσετε θα δείτε το δέρμα σας  ανανεωμένο, ενυδατωμένο και πιο φρέσκο από ποτέ!

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]