Λαχταριστά σύκα με προσούτο

suko
ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Είναι μια συνταγή- ορόσημο, που θα σας κάνει να αναφωνήσετε: “Ο έρωτας περνάει από το στομάχι”. Χωρίς κόπο και με ελάχιστα έξοδα, το συγκεκριμένο ορεκτικό θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες και οι φίλοι σας θα νιώσουν βασιλιάδες.

Γιατί να φάω σύκα;

Βοηθούν όλους όσοι ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα. Η καθημερινή κατανάλωση τριών σύκων, βοηθάει στην ανακούφιση του προβλήματος και αν αναρωτιέστε αν θα επιλέξετε φρέσκα ή αποξηραμένα, οι ειδικοί τονίζουν ότι έχουν την ίδια επίδραση. Βοηθούν στον έλεγχο του βάρους σας, προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις, βελτιώνουν τη σεξουαλική σας ζωή και ανακουφίζουν από τον πονόλαιμο. Θέλετε κι άλλους λόγους; Η πλούσια περιεκτικότητά τους σε κάλιο και  ασβέστιο, εμποδίζει την απώλεια ασβεστίου στα ούρα μας και τα καθιστά  συμμάχους μας ενάντια στην οστεοπόρωση.

Υλικά:

Σύκα

Φέτες προσούτο

30 ml σιρόπι ροδιού

20 ml βαλσαμικό ξύδι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μαύρη

35 ml ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Tυλίξτε ένα ένα τα σύκα σας με μια φέτα προσούτο.

Βάλτε τα για 10 λεπτά στο φούρνο, στους 180οC.

Σε ένα μπολ, βάλτε το σιρόπι και την ζάχαρη και ανακατέψτε, μέχρι να σπάσει η ζάχαρη. Προσθέστε σιγά σιγά το λάδι και αλατοπιπερώστε.

Βγάλτε από το φούρνο τα ρολλά και περιχύστε με τη σάλτσα.

Tip: Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε αντί για προσούτο κερκυραικό νούμπουλο, που κατά τη γνώμη μου είναι ακόμη καλύτερο.

Καλή σας όρεξη!