Τροφές για υγιές, αστραφτερό χαμόγελο

zeugari-gualia-iliou-xamogelo

Γιαούρτι, σταφίδα και κίτρινη πιπεριά για δόντια όλο υγεία. 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Υπάρχουν τροφές που καταστρέφουν τα δόντια και το χαμόγελό μας. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες άλλες που το βοηθούν να παραμείνει υγιές κι αστραφτερό.

Αφήστε στην άκρη τα γλυκά, τις σοκολάτες, τη ζάχαρη στον καφέ και το τσάι και ό,τι μπορεί να χαλάσει την υγιή και λαμπερή σας οδοντοστοιχία και αυξήστε την πρόσληψη γιαουρτιού, σταφίδας και κίτρινης πιπεριάς. Οι 3 αυτές τροφές, υπόσχονται, η κάθε μια με το δικό της τρόπο, να κρατήσουν τα δόντια σας υγιή και λαμπερά, παράλληλα με την κατάλληλη φροντίδα που εσείς τους παρέχετε.

Συγκεκριμένα, ο γαλακτοβάκιλλος, βακτήριο που βρίσκεται στο γιαούρτι, μπλοκάρει τα βακτήρια της περιοδοντίτιδας και απομακρύνει το ενδεχόμενο εμφάνισής της, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Κιούσου της Ιαπωνίας, αρκεί να προτιμάτε αυτά με χαμηλά λιπαρά και χωρίς χρωστικές και ζάχαρη.

Σταφίδα κατά της οδοντικής πλάκας

Οι σταφίδες, χάρη σε φυτοχημικά όπως το ολεανολικό οξύ, εμποδίζουν την ανάπτυξη μερικών βακτηριδίων που προκαλούν τερηδόνα και ουλίτιδα, καταστέλλοντας την ανάπτυξη τους και εμποδίζοντας την προσκόλληση τους και τη δημιουργία της οδοντικής πλάκας –συν του ότι αποτελούν ιδανικό σνακ όταν θελήσετε κάτι γλυκό.

Τέλος, η βιταμίνη C, που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στις κίτρινες πιπεριές, συγκρατεί τους ιστούς των δοντιών και τα κρατάει γερά.

Βάλτε τα παραπάνω στη διατροφή σας και παράλληλα με τη σωστή στοματική υγιεινή, το χαμόγελό σας θα διατηρηθεί για πάντα υγιές και λαμπερό.