Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να… τα χάσετε τη νέα χρονιά

axladi-adunatisma-diaita
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Εκτός από τη σωματική δραστηριότητα και την εγκράτεια, υπάρχουν και τροφές που θα μπορέσουν να σας κρατήσουν μακριά από το τσιμπολόγημα και να σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε.

Φέτος είναι η χρονιά που θα χάσετε τα περιττά κιλά και θα μπείτε ξανά στο παλιό αγαπημένο σας τζιν. Αρκεί να το πιστέψετε!

Κι αφού το πιστέψετε, το επόμενο βήμα είναι να βάλετε στη ζωή σας λίγη άσκηση με όποια μορφή σας ευχαριστεί –γυμναστήριο, χορός, άθλημα, τζόκινγκ, περπάτημα κ.λπ.- και να προσέξετε τη διατροφή σας, ώστε να μην τρέφεστε άστατα και χωρίς διατροφική αξία.

Οι παρακάτω τροφές, εκτός του ότι είναι θρεπτικές, θα σας βοηθήσουν, η κάθε μια με τον τρόπο της, να πετύχετε το στόχο σας και να σας βρει το καλοκαίρι του 2015 στην καλύτερη φόρμα που είχατε ποτέ.

Αχλάδια: για καλύτερα αποτελέσματα στη ζυγαριά
Ένα, μόλις, αχλάδι καλύπτει το 15% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης φυτικών ινών, οπότε αυτό και μόνο αρκεί για να μπει στο διατροφικό μας πλάνο και να μας χορτάσει, περιορίζοντας την πείνα μας. Σύμφωνα με μελέτη, μάλιστα, οι γυναίκες που κατανάλωναν 3 αχλάδια την ημέρα, βρέθηκε ότι κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα και έχασαν τελικά περισσότερο βάρος σε σχέση με τις υπόλοιπες. Βάλτε τα σήμερα κιόλας στη διατροφή σας και προτιμήστε τα με τη φλούδα, καθώς εκεί βρίσκονται οι περισσότερες φυτικές τους ίνες.

Μαύρα φασόλια: το μαύρο… αδυνατίζει
Το κόκκινο κρέας μπορεί να μας παρέχει πρωτεΐνη, αλλά ταυτόχρονα περιέχει κορεσμένα λιπαρά και δεν βοηθάει ιδιαίτερα, ούτε στην υγεία, ούτε στη δίαιτά μας. Ένα φλιτζάνι μαύρα φασόλια από την άλλη, μας παρέχουν 15 γραμμάτια πρωτεΐνη, η οποία χωρίς το μειονέκτημα των κορεσμένων λιπαρών, μας τονώνει, μας χορταίνει, συν του ότι οι φυτικές τους ίνες μας κρατούν για περισσότερη ώρα μακριά από το ψυγείο.

Βρώμη: η καλύτερη επιλογή για πρωινό
Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάτι που σημαίνει ότι μια μερίδα βρώμης το πρωί μπορεί να καταπολεμήσει την πείνα μας για πολύ περισσότερη ώρα από το συνηθισμένο. Περίπου μισό φλιτζάνι βρώμης περιέχει 4,6 γραμμάρια ανθεκτικό άμυλο, ένας υγιεινός υδατάνθρακας που τονώνει το μεταβολισμό και βοηθάει στην καύση θερμίδων.

Αβοκάντο: τα σωστά λιπαρά μπορούν να βοηθήσουν
Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε τα λιπαρά, αρκεί να επιλέγετε τα σωστά στη διατροφή σας. Το ολεϊκό οξύ που βρίσκουμε στο αβοκάντο ανήκει στα υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά και μπορεί να δράσει στον οργανισμό σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να κατευνάσει την πείνα και να σας κρατήσει μακριά από το τσιμπολόγημα –το ίδιο και οι φυτικές του ίνες. Μην ξεπεράσετε το ¼ του αβοκάντο την ημέρα, προσθέτοντάς το στις σαλάτες ή τρώγοντάς το σκέτο και νιώστε τη διαφορά σύντομα.

Μπρόκολο: ο πράσινος σύμμαχος της σιλουέτας
Μαγειρεμένο ή ωμό, το μπρόκολο είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες και την αντιοξειδωτική του δράση. Πέραν αυτών, οι πλούσιες φυτικές του ίνες σε μόλις μία μερίδα 30 θερμίδων, εγγυώνται να σας ωφελήσουν και ως προς τα προβλήματα με το βάρος.

Γκρέιπφρουτ: το… πολυεργαλείο της δίαιτας
Ακόμη κι αν δεν αλλάξετε τίποτα άλλο στη διατροφή σας, παρά μόνο προσθέσετε γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, θα δείτε ότι μπορείτε να χάσετε μισό κιλό την εβδομάδα πολύ εύκολα. Φαίνεται πως το γκρέιπφρουτ μπορεί να μειώσει την ινσουλίνη, ορμόνη που αποθηκεύει λίπος και να οδηγήσει σε απώλεια βάρους, ενώ αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης και το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε νερό μας φουσκώνει και μας κάνει να τρώμε λιγότερο.

Αμύγδαλα: το τέλειο σνακ
Πλούσια σε ασβέστιο που χαρίζει γερά οστά, τα αμύγδαλα έχουν επίσης περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά που βοηθάνε στο αδυνάτισμα. Συγκεκριμένα, σε παλιότερη μελέτη ανάμεσα σε ανθρώπους που κατανάλωναν αμύγδαλα στο πλαίσιο μιας δίαιτας χαμηλών θερμίδων και σε αυτούς που επέλεξαν ένα άλλο σνακ όπως τα κράκερς, διατηρώντας κατά τ’ άλλα την ίδια διατροφή, φάνηκε ότι όσοι επέλεξαν τα αμύγδαλα έχασαν τελικά περισσότερο βάρος σε σχέση με τους υπόλοιπους.