Βιταμίνη Κ και… καλή καρδιά!

gunaika-troei-spanaki
ΤΡΙΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Εκτός από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μπορεί και η βιταμίνη Κ να ωφελήσει την καρδιά σας, αν λαμβάνεται επαρκώς από τη διατροφή σας.

Συνοδέψτε τα ωμέγα-3 των ψαριών με λίγη σαλάτα με σπανάκι και εξασφαλίστε την υγεία της καρδιά σας για πολλά ακόμη χρόνια. Ο λόγος είναι ότι η βιταμίνη Κ που περιέχει το σπανάκι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης του σώματος που βοηθάει στη διατήρηση υγιών αρτηριών, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων στο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος.

Τη βιταμίνη Κ, εκτός από το σπανάκι, θα τη βρείτε στο μπρόκολο και σε άλλα πράσινα λαχανικά, στα όσπρια, τα κάστανα, τα αβγά, το συκώτι, τη μαγειρεμένη σόγια κ.ά. και συγκεκριμένα, από 100 γραμμ. βρασμένο σπανάκι λαμβάνετε 400 mg βιταμίνης Κ, ενώ από την ίδια ποσότητα βρασμένου μπρόκολου περιέχει 175 mg.

Η δράση της βιταμίνης Κ, εκτός από την καρδιά, εντοπίζεται και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, αλλά και την καλύτερη ποιότητα δέρματος, καταπολεμώντας τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια.