Ήρθε η ώρα για αντίδι

antidi
ΤΡΙΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Βρίσκεται στην εποχή του και ήρθε η ώρα να το τιμήσετε και να το βάλετε στο τραπέζι σας, απολαμβάνοντας τη φρεσκάδα και τα οφέλη του.

Αν δεν το γνωρίζετε καλά στην όψη, το αντίδι μοιάζει πολύ με το λάχανο, είναι συγγενείς με το ραδίκι κι έχει δύο βασικές ποικιλίες: το πλατύφυλλο και το κατσαρό.

Η διατροφική του αξία είναι μεγάλη, γι’ αυτό είναι ευκαιρία τώρα που βρίσκεται στην εποχή του, να του ετοιμάσετε λίγο χώρο στο τραπέζι σας, είτε στη σαλάτα σας ή να το δοκιμάσετε βραστό, είτε σε σουφλέ ή όπως το τραβά η όρεξή σας. Συγκεκριμένα, το αντίδι είναι από τα πιο πλούσια σε βιταμίνη Α λαχανικά, που ωφελεί την όραση, ενώ αποτελεί επίσης, σημαντική πηγή βιταμίνης C που τονώνει το ανοσοποιητικό, ασβεστίου, σιδήρου, φωσφόρου, κάλιου, φυτικών ινών και καροτίνης, κάνοντας πολύ καλό στην επιδερμίδα, ειδικά σε περιπτώσεις με προβλήματα ακμής, στη δυσκοιλιότητα, στα οστά κ.ά.

Αν βρίσκεστε σε δίαιτα, τότε αποτελεί και για εσάς ιδανική τροφή, καθώς κάθε φύλλο του αποδίδει μόλις… 1 θερμίδα, ενώ σύμφωνα με έρευνες σε συνδυασμό με το καρότο και το σέλινο μειώνει τα περιστατικά άσθματος και δρα σαν δυναμωτικό (μαζί με μαϊντανό και σέλινο) σε όσους πάσχουν από αναιμία.

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, επίσης, έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση, δρώντας κατά του καρκίνου του εντέρου, του μελανώματος και της ουροδόχου κύστης.