Φτιάξτε την πιο νόστιμη quiche lorraine

quiche-lorraine-kis-loren
ΤΡΙΤΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Με μπέικον, τυρί και κρεμμύδια, αυτή η quiche lorraine θα κάνει… θραύση σε όποιον την παρουσιάσετε.

Μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη ζύμη για τάρτα. Αν, όμως, το έχετε μεράκι, δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας ζύμη.

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε: 250 γραμμ.αλεύρι μαλακό, 125 γραμμ.κρύο βούτυρο, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 3-4 κουταλιές της σούπας πολύ κρύο νερό.

Εκτέλεση: Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε αλάτι και στη συνέχεια ρίξτε το μαζί με τους κρύους κύβους του βούτυρου σε ένα μπολ -αντί για βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο (κρύο, 100 ml). Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μίξερ για 1 λεπτό. Με τις άκρες δακτύλων σας τρίψτε τα υλικά για 5-10 λεπτά. Η ιδανική μορφή του μείγματος είναι σαν ψιλοκομμένο τυρί (λεπτά και στεγνά ψίχουλα). Κάντε μια μικρή λακούβα στο κέντρο της ζύμης (που είναι ακόμα ψίχουλα) και ρίξτε περίπου μια κουταλιά της σούπας πολύ κρύου νερού. Με το ένα χέρι και γρήγορες κινήσεις, ανακατέψτε. Τα τρίμματα πρέπει να ενώνονται μεταξύ τους, αλλιώς ρίχνετε κι άλλο νερό. Τοποθετήστε τη ζύμη σε μεμβράνη και στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα βάλτε τη ανάμεσα σε λαδόκολλες και πλάστε τη με τον πλάστη. Αφού βουτυρώσετε το ταψί, στρώστε τη, κάνοντας τρυπούλες με το πιρούνι. Απλώστε τη, βάλτε από πάνω λαδόκολλα και πάνω της λίγο ρύζι για να μην φουσκώσει ο πάτος και βάλτε τη στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180. Έπειτα βγάλτε τη λαδόκολλα και το ρύζι και ψήστε άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάλτε τη από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει.

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε: 200-400 γραμμ. μπέικον, 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες, 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι, 400 γραμμ. γραβιέρα Νάξου (τριμμένη), 2 αβγά, ελάχιστο αλάτι, ελάχιστο μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση: Ζεστάνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το ψιλοκομμένο μπέικον χωρίς λάδια για 5 λεπτά και προσθέστε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά, κατεβάζοντας έπειτα από τη φωτιά. Βάλτε το μείγμα σε μπολ, προσθέστε κρέμα γάλακτος, τυρί, αβγά (τα οποία πρέπει να τα έχετε χτυπήσει από πριν) και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε με το κουτάλι καλά και απλώστε το μείγμα πάνω στην τάρτα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 για 5 λεπτά και μετά ψήστε για 30-35 λεπτά στους 150.