Φτιάξτε υπέροχο κοτόπουλο με σκόρδο, λεμόνι, πατάτες και φασολάκια

kotopoulo-patates-fasolakia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Και πρωτεΐνη και άμυλο και αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες και… γεύση σε μια εύκολη συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας.

Η κλασική συνταγή «κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο» κάνει ένα διάλειμμα και δίνει τη θέση της στην… εξελιγμένη της βερσιόν, άκρως υγιεινή και γευστική. Το σκόρδο στο πιάτο ρίχνει την πίεση κι έχει αντιμικροβιακή δράση, το λεμόνι μας παρέχει βιταμίνη C ενισχύοντας το ανοσοποιητικό και καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες, το κοτόπουλο μας παρέχει την απαραίτητη πρωτεΐνη, οι πατάτες άμυλο και βιταμίνη C και τα φασολάκια φυτικές ίνες που κάνουν καλό στο έντερο.

Θα χρειαστείτε: 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 λεμόνια (το ένα κομμένο σε λεπτές φέτες, το άλλο στυμμένο), 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένου, 1 κουτ. γλυκ. αλάτι, ½ κουτ. γλυκ. φρεσκοτριμμένου πιπεριού, 350 γραμμ. φασολάκια καθαρισμένα, 8 μικρές πατάτες κομμένες στα 4, 4 στήθη κοτόπουλου.

Ετοιμασία: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε το ταψί σας με ελαιόλαδο και βάλτε τις φέτες λεμονιού στη βάση του, δημιουργώντας μια στρώση. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια προσθέστε το κοτόπουλο, τα φασολάκια και τις πατάτες, ανακατεύοντας με τα χέρια μέχρι το μείγμα να πάει παντού. Μεταφέρετε όλο το περιεχόμενο του μπολ στο τηγάνι και απλώστε το παντού. Ψήστε περίπου για 50 λεπτά ή όσο χρειαστεί. Σερβίρετέ το ζεστό.