Το άγχος προσθέτει πόντους

gunaika-gluka-mpiskota
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2015

Εκτός του ότι δημιουργεί ψυχοσωματικά προβλήματα και δυσκολεύει την καθημερινότητα, το άγχος μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό και τη σιλουέτα.

Οι καθημερινές επαγγελματικές υποχρεώσεις σάς «πνίγουν», οι οικογενειακές σάς αφήνουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και η μέρα μοιάζει σαν να μην έχει αρκετές ώρες για να τα προλάβετε όλα; Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου οι απαιτήσεις είναι πολλές και το στρες είναι αυξημένο, πολλοί το ρίχνουν στο φαγητό. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς, προσέξτε!

Όσοι βλέπουν πιο συναισθηματικά το φαγητό έχουν 13 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να καταλήξουν υπέρβαροι, όπως ανέφεραν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών κι αυτό γιατί, κάτω από συνθήκες άγχους ή άλλων φορτισμένων συναισθηματικά καταστάσεων, δεν ελέγχουν το πώς τρώνε.

Για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να διατηρήσει τη σιλουέτα του και να μη «βυθιστεί» στις συνέπειες του άγχους, κρατήστε ημερολόγιο όπου θα καταγράφετε τη διατροφή, αλλά και τη διάθεσή σας. Έτσι θα μπορέσετε να εντοπίσετε τις σκέψεις που σας προτρέπουν να τρέξετε στο ψυγείο και να καταναλώσετε ό,τι πιο παχυντικό βρείτε εκεί μέσα.

Το επόμενο βήμα είναι, φυσικά, να βρείτε τρόπους που δεν περιλαμβάνουν φαγητό για να νικήσετε το άγχος, όπως περπάτημα, χορός, αθλητισμός, δουλειές, κουβέντα, μουσική ή ό,τι άλλο σας ταιριάζει.