3 tips υγιεινής διατροφής που συστήνουν συχνά οι ειδικοί

gunaika-troei-salata
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Θέλετε να ακολουθήσετε ένα υγιεινό διατροφικό μοντέλο στην καθημερινότητά σας, αλλά έχετε μπερδευτεί από τις πολλές διατροφικές θεωρίες; Βάλτε μικρούς στόχους και ακολουθήστε τις παρακάτω εγγυημένες συμβουλές που αποδέχονται οι περισσότεροι διατροφολόγοι.

Φάτε περισσότερα λαχανικά
Όπως θα ξέρετε ήδη, τα λαχανικά θεωρούνται οι…υπερ-ήρωες της Μητέρας Φύσης, που έχουν τη δύναμη να μας προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο. Έρευνα, μάλιστα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Epidemiology and Community Health αναφέρει ότι όσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά τρώμε, τόσο πιο πολύ απομακρυνόμαστε από τον πρόωρο θάνατο. Φροντίστε να καταναλώνετε οπωσδήποτε τις 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά.

Προσθέστε πρωτεΐνη στο πρωινό και το μεσημεριανό σας
Οι περισσότεροι επαγγελματίες υγείας συστήνουν να λαμβάνουμε περίπου 25 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα, όχι μόνο για να μεγιστοποιήσουμε το χτίσιμο των μυών μας, αλλά για την καλύτερη διαχείριση του βάρους μας και την κατάκτηση του αίσθηματος πληρότητας μετά το φαγητό. Αν μπερδεύεστε σχετικά με το σε τι μεταφράζονται τα 25 γραμμάρια πρωτεΐνης, οι παρακάτω συνδυασμοί θα σας διευκολύνουν: ¼ του φλιτζανιού καρύδια με ¾ του φλιτζανιού γιαούρτι, μια πράσινη σαλάτα με μισή κούπα κρέας κομμένο σε κομμάτια ή 1 φλιτζάνι φασόλια σόγιας και λίγοι κολοκυθόσποροι.

Μην ξεχνάτε τα γαλακτοκομικά σας
Εξασφαλίστε την υγεία των οστών σας, μειώνοντας την απώλεια οστικής μάζας καθώς μεγαλώνετε, με τις απαραίτητες δόσεις ασβεστίου και βιταμίνης D που μπορείτε να παίρνετε από τα γαλακτοκομικά. Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο γάλα στη σούπα σας και καταναλώστε λίγο τυρί με ψωμί ολικής άλεσης ως σνακ ή αναμείξτε φρούτα με το γιαούρτι σας. Προσέξτε, όμως, μην το παρακάνετε, καθώς τα γαλακτοκομικά είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες. Έχετε υπόψη σας ότι οι περισσότεροι μεγάλοι επιστημονικοί οργανισμοί ορίζουν ως επιθυμητή την κατανάλωση 4 μερίδων γαλακτοκομικών την ημέρα (όπου 1 μερίδα=1 ποτήρι γάλα, 30 γραμμάρια τυρί ή 1 φλιτζάνι γιαούρτι).