Ποιο (υγιεινό) σνακ να προτιμήσετε ανάλογα με την όρεξή σας

pop-korn
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Τα σνακ είναι εξίσου σημαντικά με τα κυρίως γεύματα της ημέρας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείπουν από την καθημερινότητά σας. Δείτε τι να φάτε ανάλογα με τις ορέξεις σας.

Το σωστό και υγιεινό σνακ είναι αυτό που μας χορταίνει, χωρίς να μας φουσκώνει και χωρίς να μας φορτώνει με πλήθος θερμίδων. Κι αν δεν ξέρετε πώς περίπου πρέπει να είναι το ιδανικό σνακ, σας δίνουμε μερικές ιδέες που ικανοποιούν διάφορα γούστα.

Αλμυρό σνακ: Φτιάξτε 2 κούπες ποπ κορν με ½ κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι,  ¼ κουταλιάς της σούπας chipotle τσίλι, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι κοσέρ και ¼ κουταλιάς της σούπας κύμινο. Τα ποπ κορν αυτά είναι τόσο γευστικά, που δεν θα περιμένετε να δείτε ταινία για να τα τιμήσετε.

Γλυκό σνακ: Κόψτε 2 φρέσκα σύκα σε 4 κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μπολ με 10 βατόμουρα. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 γιαούρτι. Τέλος, πασπαλίστε με ½ κουταλιά κακάο. Ένα σνακ σαν κι αυτό, θα σας κρατήσει μακριά από σοκολάτες, παγωτά και τρανς λιπαρά.

Κρεμώδες σνακ: Πολτοποιήστε 30 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί και ανακατέψτε σιγά με 1/8 της κούπας γάλα, ¼  κουταλιάς της σούπας φρεσκοκομμένο βασιλικό και ½ κουταλιά κομμένη λιαστή ντομάτα, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή. Το μείγμα αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν ντιπ για τα λαχανικά σας και να λάβετε πλήθος φυτικών ινών και βιταμινών σε κάθε μπουκιά.