Γιατί στις διακοπές πεινάμε περισσότερο;

estiatorio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν βρίσκεστε διακοπές, σας απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του χρόνου το πότε και τι θα φάτε. Ξέρετε πού οφείλεται αυτό;

Στις διακοπές, οι υποχρεώσεις και η δουλειά μένουν πίσω και το μόνο «πρόβλημα» που έχουμε να λύσουμε είναι το…πού θα πάμε για μπάνιο. Αυτό κατ’ επέκταση σημαίνει ότι έχουμε ελεύθερο χρόνο να σκεφτούμε περισσότερο το φαγητό και να νιώθουμε την όρεξή μας αυξημένη. Θυμηθείτε, άλλωστε, πόσες φορές έχετε ξεχάσει να φάτε στη δουλειά, λόγω του φόρτου εργασίας.

Κάτι άλλο που πιθανόν να συμβαίνει είναι η αύξηση της φυσικής μας δραστηριότητας (κολύμπι, περπάτημα, ρακέτες, θαλάσσια παιχνίδια). Χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε καθώς η κινητικότητά μας αυξάνεται. Το γεγονός ότι «καίμε» περισσότερες θερμίδες, μας κάνει τελικά να πεινάμε και περισσότερο, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Αν θέλετε να εξασφαλίσετε ότι δεν θα επιστρέψετε από τις διακοπές σας με τα 2-3 παραπανίσια κιλά τα οποία παλέψατε για να χάσετε πριν φύγετε, μπορείτε να έχετε στο νου σας τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:

  • Πίνετε πολύ νερό.
  • Καταναλώνετε πολλά φρούτα, τόσο στην παραλία, όσο και τις υπόλοιπες ώρες.
  • Επιλέξτε σαλάτες και φρέσκα ψάρια στην παραγγελία σας στις ταβέρνες.
  • Προτιμήστε γενικά γεύματα ελαφριά χωρίς πολλά λίπη, που θα ικανοποιήσουν την πείνα σας, χωρίς να προσθέσουν στα κιλά σας.